A „XVIII. Minőségmenedzsment az élelmiszeriparban 2022”

témájú szakmai konferencia előadásai

Szeged, 2022. október 20.

A konferenciát a PICK SZEGED Zrt. támogatta

Levezető elnök: Dr. Szigeti Tamás János, az EOQ MNB Egyesület ügyvezető igazgatója

Köszöntő és megnyitó
Takács István, a PICK SZEGED Zrt. vezérigazgatója

Aktualitások az élelmiszerláncban
Dr. Felkai Beáta, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára
Az előadás diái

Az élelmiszeripar aktuális kihívásai
Vörös Attila, a Felelős Élelmiszer-előállítók Szövetségének ügyvezető igazgatója
Az előadás diái

60 éves a Mérnökképzés Szegeden
Dr. Bíró István, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának dékánja
Az előadás diái

Enegiatakarékosságot segítő digitális megoldások az élelmiszer-feldolgozásban
Dr. Sebők András, a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. szakértője
Az előadás diái

A magyar agrárgazdaság helye az EU új közös agrárpolitikájában
Dr. Vajda László, az EOQ MNB Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakbizottságának elnöke
Az előadás diái

A hagyományos és tájjellegű termékek uniós oltalma
Pallóné Dr. Kisérdi Imola, az Agrárminisztérium Borászati és Kertészeti Főosztályának kormány-főtanácsosa
Az előadás diái

A minőségirányítás és termékfejlesztés hatékony eszközei a a PICK SZEGED Zrt.-nél
Haluska Adrienn, a PICK SZEGED Zrt. fejlesztési és minőség-irányítási igazgatója
Az előadás diái

A Nemzeti Kiválóság Díj az agrár- és élelmiszergazdaság előtt
Mikó György, az EOQ MNB alelnöke
Az előadás diái

Élelmiszerjelölés – fogyasztói kommunikáció – Élelmiszerbiztonsági kultúra
Szegedyné Fricz Ágnes, független élelmiszerlánc-tanácsadó
Az előadás diái

Új kihívások az élelmiszerek laboratóriumi minőségellenőrzése területén
Dr. Nagy Attila, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági Laboratórium Igazgatóságának igazgatója
Az előadás diái

A malomipari termékek mikotoxikológiai helyzete
Prof. emeritus Dr. Véha Antal, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának egyetemi tanára
Az előadás diái

Az vagy, amiből eszel? – Az FCM-ek világa, élelmiszerbiztonsági szempontból
Dr. Szilvássy Blanka Daniella, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszer-és Takarmánybiztonsági Igazgatóság élelmiszerbiztonsági felügyelője
Az előadás diái

Tapasztalatok, követelmények és változások az IFS Food szabványban
Novákné Fejős Rita, SGS Hungária Kft. Food audit manager
Az előadás diái