EOQ MNB Kísérlettervezés (DOE) képzés

2024 május 7., 14., 21., online

Helyszín: Online
Időpontok: 2024 május 7., 14., 21.
Jelentkezési határidő: 2024. április 30.

Meghívó: https://eoq.hu/2024/mh240507.pdf
A meghívó nyomtatható és további információkat tartalmaz!

Jelentkezési lap: https://eoq.hu/2024/jel240507.doc

Az EOQ MNB Kísérlettervezés képzése jól illeszkedik a már eddig is meghirdetett matematikai statisztikai tanfolyamok sorába, melyek mind a minőséggel foglalkozó hazai szakemberek statisztikai ismereteinek továbbfejlesztését szolgálják.

Kísérlettervezés segítségével gazdaságosan megállapítható, hogy a folyamatot vagy terméket befolyásoló fontos faktorokat milyen szintre kell állítani, hogy az eredmény a legkisebb ingadozást produkálja a kívánt optimális kimenet szintjén.

A képzés a kísérlettervezéshez szükséges fejlett technikák (hipotézis vizsgálat, variancia-analízis, regresszió) megemlítése után rátér a faktoros kísérleti tervek tárgyalására és az eredmények elemzésére (teljes- és részfaktor tervek, blokk-képzés, tervek kiválasztása, és átalakítása, numerikus és grafikus elemzések, optimalizálás stb.).

A képzés tematikája megtekinthető: https://lkq.hu/szigma/files/temadoe.pdf

A bonyolultnak látszó elemzések és következtetések könnyen és hatékonyan elvégezhetők a Minitab statisztikai szoftver segítségével, melyet a tanfolyam idejére rendelkezésre bocsátunk. A tréning során a résztvevők saját (hozott) számítógépeiket használják. A számítógéppel szembeni követelmény megtekinthető: https://www.minitab.com/en-us/products/minitab/system-requirements/.

A képzés segítséget nyújt a Lean és Hat Szigma minőségfejlesztő programokban résztvevők számára, de hasznos lehet a munka és az élet más területein is, ahol az ingadozásokat figyelembe kell venni a döntések meghozatalához.

A részvételi díj magában foglalja a részvételi igazolást és a tananyagot, melyet fájl formájában az interneten keresztül kapják a résztvevők. Az on-line tanfolyamon bemutatásra kerül a szoftver használata, melyet a résztvevő saját számítógép monitorán láthat. A szoftver begyakorlása céljából ajánlatos egy második számítógépet is használni.

A tanfolyam előadója: Lakat Károly (EOQ MNB Minőségügyi szakértő, L.K. Quality Bt.).

Felnőttképző nyilvántartásba vételi számunk: B/2020/005296