A Minőség és Megbízhatóság 2018. 2. számának tartalomjegyzéke

MINŐSÉG AZ ÉLELMISZERGAZDASÁGBAN

Dr. Gyuricza Csaba és Somogyi Norbert:
Aktuális kutatási és innovációs feladatok a hazai mezőgazdasági termékek és élelmiszerek minőségének és biztonságának növeléséhez
107
Velčovská, Šárka és Sadílek, Tomáš:
Az Európai Unió minőségrendszereiben foglalt élelmiszerminőség-jelölés használatának elemzése
116
Dr. Kürthy Gyöngyi, Darvasné Ördög Edit és Székelyhidi Katalin:
Tapasztalatok a Hagyományok, Ízek, Régiók – HÍR védjegy működéséről
124
Auler, Daniel P., Dr. Teixeira, Rafael és Nardi, Vinícius:
Élelmiszerbiztonság az élelmiszerláncban
131
Meixner, Oliver és Haas, Rainer:
Minőségjelek az élelmiszergazdaságban
145
Dr. Soares, Nuno:
Bejelentés nélküli, váratlan audit az élelmiszeriparban
155
Simons, David és Skydmore, David:
Kapcsolat- és Lean-menedzsment a walesi kertészeti ellátási láncok fenntarthatóságához
159

FENNTARTHATÓSÁG

Takács János:
CSR és fenntarthatóság: Milton Friedmantól Michael Porterig és azon túl
174
A fenntartható fejlődés globális céljai (2015-2030) és kitekintés (Dr. Molnár Pál) 180
Az EU országok öko-innovációs hatékonysága 184
Könyvismertető: Az ENSZ fenntartható fejlesztési céljainak valóra váltása: Élelmiszergazdasági vállalatok 2017-ben 188

MINŐSÉGÜGYI TRENDEK, RENDSZEREK, MÓDSZEREK ÉS MINŐSÉGTECHNIKÁK

Barsalou, Matthew:
A potenciális kockázat értékelése a rangsorolási mátrix segítségével
190
Johnson, Corinne N.:
PDCA az állandó folyamatjavításhoz
191
Dr. Dervitsiotis, Kostas:
Exploring Organizational Complexity to Increase Quality, Productivity and Innovation Performance for Total Excellence
193

EOQ MNB KÖZLEMÉNYEK   (A fejezet megtekinthető)

Élelmiszerpazarlás 206
NÉBIH Kerekasztal: Élelmiszerhulladékok csökkentése 208
Sikeresen zajlott a 2018. évi Metrológiai Világnap (Kőszegi József) 211
Új vagy megújított EOQ MNB tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek aktuális jegyzéke 212
A Magyar Minőség folyóirat 2018. évi 3., 4. és 5. számának tartalomjegyzéke 212
Útmutató a Minőség és Megbízhatóság szerzői számára B2
Minőség és Megbízhatóság Megrendelés B3