A Minőség és Megbízhatóság 2018. 2. számának tartalomjegyzéke
MINŐSÉG AZ ÉLELMISZERGAZDASÁGBAN |
|
Dr. Gyuricza Csaba és Somogyi Norbert: Aktuális kutatási és innovációs feladatok a hazai mezőgazdasági termékek és élelmiszerek minőségének és biztonságának növeléséhez |
107 |
Velčovská, Šárka és Sadílek, Tomáš: Az Európai Unió minőségrendszereiben foglalt élelmiszerminőség-jelölés használatának elemzése |
116 |
Dr. Kürthy Gyöngyi, Darvasné Ördög Edit és Székelyhidi Katalin: Tapasztalatok a Hagyományok, Ízek, Régiók – HÍR védjegy működéséről |
124 |
Auler, Daniel P., Dr. Teixeira, Rafael és Nardi, Vinícius: Élelmiszerbiztonság az élelmiszerláncban |
131 |
Meixner, Oliver és Haas, Rainer: Minőségjelek az élelmiszergazdaságban |
145 |
Dr. Soares, Nuno: Bejelentés nélküli, váratlan audit az élelmiszeriparban |
155 |
Simons, David és Skydmore, David: Kapcsolat- és Lean-menedzsment a walesi kertészeti ellátási láncok fenntarthatóságához |
159 |
FENNTARTHATÓSÁG |
|
Takács János: CSR és fenntarthatóság: Milton Friedmantól Michael Porterig és azon túl |
174 |
A fenntartható fejlődés globális céljai (2015-2030) és kitekintés (Dr. Molnár Pál) | 180 |
Az EU országok öko-innovációs hatékonysága | 184 |
Könyvismertető: Az ENSZ fenntartható fejlesztési céljainak valóra váltása: Élelmiszergazdasági vállalatok 2017-ben | 188 |
MINŐSÉGÜGYI TRENDEK, RENDSZEREK, MÓDSZEREK ÉS MINŐSÉGTECHNIKÁK |
|
Barsalou, Matthew: A potenciális kockázat értékelése a rangsorolási mátrix segítségével |
190 |
Johnson, Corinne N.: PDCA az állandó folyamatjavításhoz |
191 |
Dr. Dervitsiotis, Kostas: Exploring Organizational Complexity to Increase Quality, Productivity and Innovation Performance for Total Excellence |
193 |
EOQ MNB KÖZLEMÉNYEK (A fejezet megtekinthető) |
|
Élelmiszerpazarlás | 206 |
NÉBIH Kerekasztal: Élelmiszerhulladékok csökkentése | 208 |
Sikeresen zajlott a 2018. évi Metrológiai Világnap (Kőszegi József) | 211 |
Új vagy megújított EOQ MNB tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek aktuális jegyzéke | 212 |
A Magyar Minőség folyóirat 2018. évi 3., 4. és 5. számának tartalomjegyzéke | 212 |
Útmutató a Minőség és Megbízhatóság szerzői számára | B2 |
Minőség és Megbízhatóság Megrendelés | B3 |