EOQ MNB Matematikai statisztika és alkalmazási példák képzés

2024 április 2. és 9., online

Helyszín: Online
Időpontok: 2024 április 2. és 9. (hétfő-kedd)
Jelentkezési határidő: 2024. március 26.
Megjegyzés: A képzés legalább 5 részvevő esetén kerül megtartásra.

Meghívó: https://eoq.hu/2024/mh240402.pdf
A meghívó nyomtatható és további információkat tartalmaz!

Jelentkezési lap: https://eoq.hu/2024/jel240402.doc

EOQ MNB e tanfolyama azokra a minőségügyi szakemberekre fókuszál, akiknek kiegészítő matematikai statisztikai képzésre van szükségük. A képzés során a résztvevők megkapják mindazon matematikai statisztikai ismereteket és eszközöket, melyek alapvetően szükségesek a minőségorientált vállalatirányítás működtetéséhez és fejlesztéséhez. Ezen a képzésen résztvevők a kapott ismeretekkel jobban felkészültek lesznek a minőségfejlesztő programokban való részvételre, azok figyelemmel kísérésére, nyomon követésére.

A képzés tematikája a folyamatok nyomon követésére és fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, ezért a fő témái a következőkre terjednek ki:
– adathalmazok numerikus és grafikus elemzése;
– ellenőrző kártyákkal folyamatok monitorozása, felügyelete;
– képességvizsgálatokkal a folyamatok minőségének mérése;
– mérőrendszerek ellenőrzése, értékelése.

A vállalatok nagy része mérési adataikat a közismert Excel alkalmazásban gyűjti és tárolja. Ezért előnyösnek tekinthető, hogy a gyakorlatokra a kedvező árfekvésű SigmaXL szoftverrel kerüljenek végrehajtásra a képzésen, amely egy Excel bővítmény. A képzés biztosítja – az oktatás idejére – a SigmaXL szoftvert. A gyakorlatok során a résztvevők megkapják a példák (magasabb árfekvésű) Minitab szoftveres megoldásait is, az összehasonlítás érdekében.

A részvételi díj magában foglalja a részvételi igazolást és a tananyagot, melyet fájl formájában az interneten keresztül kapják a résztvevők. Az on-line tanfolyamon bemutatásra kerül a szoftver használata, melyet a résztvevő saját számítógép monitorán láthat. A szoftver begyakorlása céljából ajánlatos egy második számítógépet is használni.

A tanfolyam végén a résztvevők „Részvételi igazolás”-t kapnak a képzés elvégzéséről.

A tanfolyam előadója: Lakat Károly (EOQ Minőségügyi szakértő, L.K. Quality Bt., a SigmaXL szoftver hazai forgalmazója).

Felnőttképző nyilvántartásba vételi számunk: B/2020/005296