„Minőségmenedzsment az élelmiszergazdaságban 2015”
témájú szakmai konferencia, Szeged, 2015. november 25.


Levezető elnök: Dr. Molnár Pál, egyetemi tanár, elnök, EOQ MNB

Köszöntő és megnyitó
Nagy Endre,
vezérigazgató, PICK SZEGED Szalámigyár és Húsüzem Zrt.

A magyar élelmiszeripar fejlesztési stratégiájának irányai
Szilágyi Péter,
közigazgatási főtanácsadó, FM Élelmiszer-feldolgozási Főosztály
az előadás diái

Minőség és innováció a Csongrád megyei élelmiszergazdaság terén és a kapcsolódó hazai támogatások
Kispál Ferenc,
megyei elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezete
az előadás diái

Európai Uniós források elérhetősége a minőség és innováció javítására az élelmiszergazdaságban
Kránitz Lívia,
FM Agrárpolitikai Főosztály
az előadás diái

Az élelmiszergazdaság minőségi kérdései a Minőségügyi Világfórum tükrében
Dr. Vajda László,
ny. FM főosztályvezető, az EOQ MNB Mezőgazdasági Szakbizottságának elnöke
az előadás diái

A mezőgazdasági termékek és élelmiszerek minőségrendszerei: Az eredetvédelem és a HÍR védjegy jelentősége
Pallóné Dr. Kisérdi Imola,
osztályvezető, FM Eredetvédelmi Osztály
az előadás diái

A minőségügy és a rövid ellátási lánc (REL) kapcsolata
Dr. Szabó Zoltán,
főtitkár, HANGYA Szövetkezetek Együttműködése
az előadás diái

A minőségorientáció szerepe a szerb élelmiszergazdaság EU felkészülésében
Dr. Vajda László,
ny. FM főosztályvezető, az EOQ MNB Mezőgazdasági Szakbizottságának elnöke
az előadás diái

Minőségmenedzsment a szerb élelmiszeripari vállalkozásoknál
Dr. Kovács-Sárkány Hajnalka,
minőségügyi szakértő, Horgos, Szerbia
az előadás diái

Mezőgazdasági minőség- és környezetmenedzsment a „TÁJGAZDA” új tanúsítási rendszer által
Dr. Márai Géza,
c. egyetemi docens, Szent István Egyetem
az előadás diái

A KMS Védjegy Tanúsító Rendszer bemutatása
Tóth Éva,
vezető auditor, Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT)
az előadás diái

Élelmiszerek élettani funkciói – funkcionális élelmiszerek
Dr. Biró György,
ny. egyetemi tanár, SE-ETK
az előadás diái