EOQ MNB Zöldöves Statisztikus képzés

2019. szeptember 27. és október 3-4., EOQ MNB Képzési Központ

Helyszín: EOQ MNB Képzési Központ (1026 Budapest, Nagyajtai u. 4/A)
Időpontok: 2019. szeptember 27. (péntek) és október 3-4. (csütörtök-péntek)
Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 16.

Meghívó: https://eoq.hu/2019/mh190927.pdf
A meghívó nyomtatható és további információkat tartalmaz!

Jelentkezési lap: https://eoq.hu/2019/jel190927.doc

Az EOQ MNB ajánlatosnak tartja, hogy a minőségügyi szakemberek tudását a gyakorlat számára fontos matematikai-statisztikai módszereket ismertető Zöldöves Statisztikus képzéssel bővítse. A tanfolyam célja, hogy a matematikai-statisztikai módszerek használatát – az adatok értékeléséhez és a döntések előkészítéséhez – a mindennapi munka részévé tegye.

A képzésre a MINITAB statisztikai szoftver felhasználásával kerül sor. A cél kettős: egyrészt a matematikai-statisztika elméletének oktatása, másrészt a számítógép és a szoftver alkalmazásának begyakorlása (tréning). A tanfolyam elősegíti a Hat Szigma költségcsökkentő programok megvalósítását, valamint a matematikai-statisztikai módszerek beintegrálódását a minőségirányítási rendszerek működtetésébe.

A tanfolyam végén a résztvevők „Részvételi igazolás”-t kapnak a képzés elvégzéséről, de lehetőségük nyílik – egy önálló adatelemzést tartalmazó záró dolgozat alapján – az „EOQ MNB Zöldöves Statisztikus” tanúsítvány megszerzésére is. A képzés tartalmazza azt a matematikai-statisztikai tudásanyagot, melyre egy Hat Szigma Zöldöves minőségügyi szakembernek szüksége van.

A képzés során a résztvevők saját számítógépeiket használják (rendszerkövetelmény megtekinthető: www.lkq.hu/szigma/files/pckovete.htm) és a szükséges szoftvert a képzés idejére megkapják.

A képzés tematikája magába foglalja az adathalmaz-elemzést, a folyamatszabályozást, a képességvizsgálatot, a hipotézis-próbákat, a regressziót és a mérőrendszer-elemzést. A tanúsítást igénylő résztvevők egy záró dolgozattal fejezik be a képzést, melyet előzetesen egy mintapélda és konzultáció segít (részletes tematika megtekinthető: http://www.lkq.hu/szigma/files/temaz.pdf). Ezáltal megalapozódik a következő szint, a Feketeöves Statisztikus tanúsításának megszerzése, amivel a képzés folytatódik.

A tanfolyam előadója: Lakat Károly (EOQ MNB Minőségügyi szakértő, L.K. Quality Bt., a MINITAB szoftverek hazai forgalmazója), akik ezen a területen többéves szakmai gyakorlattal és oktatási tapasztalattal rendelkezik.