EOQ MNB Mintavételes Minőségellenőrzés képzés

Budapest, 2024. március 5-6. (kedd-szerda)

Helyszín: Oktatóterem.com Kft. (1075 Budapest, Károlyi krt. 3/A, IV. emelet)
Időpont: 2024. március 5-6. (kedd-szerda)
Jelentkezési határidő: 2024. február 27.
Megjegyzés: A jelenléti képzés legalább 5 részvevő esetén kerül megtartásra.

Meghívó: https://eoq.hu/2024/mh240305.pdf
A meghívó nyomtatható és további információkat tartalmaz!

Jelentkezési lap: https://eoq.hu/2024/jel240305.doc

A minőségirányítással foglalkozó szakemberek egyik alapvető eszköze a mintavételes ellenőrzés, melynek nyilvánvaló előnye, hogy a mindendarabos vizsgálat helyett – bizonyos előre meghatározott kockázatvállalással – néhány mintadarab vizsgálata révén következtetni lehet a tétel/folyamat minőségére. Elsősorban az idegenárú- és végellenőrzésnél használják, de segítséget nyújt a gyártásközi ellenőrzés során a folyamat paramétereinek értékeléséhez is.

A képzés megkönnyítése érdekében a résztvevők használni fogják a Minitab statisztikai szoftvert, melyet a tanfolyam idejére rendelkezésre bocsátunk. A tréning során a résztvevők saját (hozott) számítógépeiket használják.

A képzés elvégzését követően a résztvevők képesek lesznek mintavételi tervek kidolgozására vagy szabvány szerinti kiválasztására, mintavételi tervek összehasonlítására, valamint a mintavételes ellenőrzések elvégzése után az adatok értékelésére és a döntések meghozatalára.

A képzésre elsősorban a hagyományos minőségellenőrzéssel foglalkozó szakembereket – mérnököket, technológusokat és technikusokat – várunk, akik a tömeggyártás területén tevékenykednek, de a módszerek más, pl. az adminisztratív területeken dolgozó munkavállalókat is érdekelhetik.

A képzés elvégzéséhez középfokú végzettség elegendő. A képzés végén a résztvevők vizsgát nem tesznek, de „Részvételi igazolás”-t kapnak a képzés elvégzéséről. A tanfolyam tematikája megtekinthető: https://lkq.hu/szigma/files/temasamp.pdf

A tanfolyam előadója: Lakat Károly (EOQ Minőségügyi szakértő, L.K. Quality Bt.).

Felnőttképző nyilvántartásba vételi számunk: B/2020/005296