03. Élelmiszer Szakbizottság
Éves tevékenység és következő évi terv: 2004 |
Elnök: Dr. Molnár Pál |
Élelmiszer-biztonsági Munkacsoport |
Vezető: Dr. Erdős Zoltán |
TQM Munkacsoport |
Vezető: Pallaginé dr. Bánkfalvi Emese |
Hagyományos Élelmiszer Munkacsoport |
Vezető: Pallóné dr. Kisérdi Imola |
A Szakbizottság 2004. évi tevékenysége
A Szakbizottság 2004-ben kis mértékben tovább növelte taglétszámát és összesen 9 rendezvényt szervezett, illetve azok szervezésében vett részt. Ezeken közel 800 résztvevő jelent meg. A rendezvények közül több központi rendezvényként is szerepel, mivel azok részvételi-díjasak voltak. Továbbra is rendszeresen és eredményesen működik az Élelmiszerbiztonsági és a “TQM az élelmiszeriparban” Munkacsoport, melyek több érdeklődésre számot tartó összejövetelt tartottak. 2004. május 19-én megalakult a Hagyományos Élelmiszer Munkacsoport, amelynek meghirdetett fő célkitűzése a hagyományos és tájjellegű élelmiszerek összegyűjtésére irányuló HAGYOMÁNYOK-ÍZEK-RÉGIÓK (HÍR) program stratégiai továbbfejlesztése és az európai szintű hasznosítás elősegítése.
A szakbizottsági tagok az elmúlt évben is tagsági jogon járó kiadványként kapták kézhez az “Élelmiszervizsgálati Közlemények” szakfolyóiratot, amelyben több szakbizottsági rendezvényről szóló beszámoló is megjelent.
Rendezvények, szakmai napok, szemináriumok, munkacsoport-ülések
2004-ben a Szakbizottság a következő rendezvényeket tartotta meg, illetve lebonyolításukban aktívan közreműködött:
Január 14. Budapest (35 résztvevő)
Élelmiszerbiztonsági Munkacsoport ülése
“A kockázatbecslés alkalmazása az üdítőitalipari élelmiszerbiztonsági rendszerekben”
Február 24. Budapest (20 résztvevő)
TQM Munkacsoport ülése
“A munkatársak teljesítményének értékelése és elégedettségének mérése”
Május 12. Budapest (35 résztvevő)
Élelmiszerbiztonsági Munkacsoport ülése
“Az Élelmiszerbiztonsági rendszerek tanúsításának kérdései”
Május 19. Budapest (350 résztvevő)
Részvételi díjas konferencia Budapesten, az FVM-ban
“Az új Élelmiszertörvényből és rendeletekből adódó feladatok”
A “Hagyományos Élelmiszer Munkacsoport” megalakítása
Május 25. Budapest (20 résztvevő)
TQM Munkacsoport ülése
“A vevői elégedettség mérésének és értékelésének lehetőségei”
Július 7. Budapest (50 résztvevő)
Hagyományos Élelmiszer Munkacsoport ülése
“A HÍR gyűjtemény marketing- és kommunikációs stratégiájának továbbfejlesztési lehetőségei”
Október 12. Budapest (35 résztvevő)
Élelmiszerbiztonsági Munkacsoport ülése
“Az élelmiszerbiztonság egyes szakkifejezései”
Október 13. Komárom (35 résztvevő)
Hagyományos Élelmiszer Munkacsoport ülése
“A HÍR gyűjtemény sütőipari termékeinek hagyományőrzése”
Október 28. Szeged (80 résztvevő)
Részvételi díjas konferencia a Szegedi Forrás Szállóban
“Minőségmenedzsment az élelmiszeriparban 2004”
November 25. Budapest (60 résztvevő)
Hagyományos Élelmiszer Munkacsoport ülése
“Hagyományos élelmiszereink hasznosítási stratégiájának gyakorlati megvalósítása”
A Szakbizottság 2005. évi munkaprogramja
Téma |
Időpont és helyszín |
Szervező és közremű ködõ |
“Szolgáltató cégek belső auditorképzése minőségügyi alapismeretekből és az étkeztetés minőségirányítási rendszeréből” |
január 18-21. Hévíz |
MMM Kht. Központi Titkárság Élelmiszer Szakbizottság |
“Képelemzésalapú új vizsgálati módszer őszibararck és mandarin minőségének javítása céljából” “Alma színjellemzőinek és érzékszervi adatainak összefüggésvizsgálata” |
február 8. Budapesti Corvinus Egyetem |
Statisztikai Módszerek Szakbizottság Élelmiszer Szakbizottság |
“A hagyományos éelelmiszerek és az élelmiszerbiztonság” |
február 16. Budapest, Wessling Kémiai Laboratórium |
Hagyományos Élelmiszerek Munkacsoport |
“Az élelmiszerszabályozás időszerű kérdései és a korszerű élelmiszerbiztonsági rendszerek” |
május 12. Színházterem |
Központi Titkárság |
“A hagyományos élelmiszerek statisztikai elemzése fogyasztói szempontból” |
május 24. Budapesti Corvinus Egyetem |
Hagyományos Élelmiszerek Munkacsoport Statisztikai Módszerek Szakbizottság |
EOQ Élelmiszerbiztonsági rendszermenedzser tanfolyam |
június 6-10. Budapest |
Központi Titkárság Élelmiszer Szakbizottság |
Pályázati lehetőségek a HÍR termékek hasznosítására – Fiatal gazdák támogatása |
szeptember Nyíregyháza-Sóstó, Múzeumfalu |
Hagyományos Élelmiszerek Munkacsoport |
“Minőségmenedzsment az élelmiszeriparban, 2005” |
október 6. |
EOQ MNB Központi Titkárság |
EOQ Élelmiszerbiztonsági auditor tanfolyam |
november 21-24. Budapest |
Központi Titkárság Élelmiszer Szakbizottság |
“A HÍR termékek hasznosításának eredményei a közösségi marketing eszközeivel” |
november Budapest, AMC |
Hagyományos Élelmiszerek Munkacsoport |
Az Élelmiszerbiztonsági, a TQM az élelmiszeriparban és a Hagyományos Élelmiszerek Munkacsoport üléseire csak a bejelentkezett EOQ MNB tagok kapnak meghívót. Bejelentkezni az EOQ MNB Központi Titkárságán és a Munkacsoportok vezetőinél bármikor lehetséges.
Vissza a Szakbizottság nyitólapjára
Vissza a Szakbizottságok felsorolásához
Vissza az EOQ MNB honlapjára