10. Statisztikai Módszerek Szakbizottság

Éves tevékenység és következő évi terv: 2002

Vissza a Szakbizottság nyitólapjára

Elnök: Bányainé dr. Sándor Julianna
Társelnök: Zukál Endre

Titkár: Dr. Ittzés András
Nemzeti képviselő: Bányainé dr. Sándor Julianna

Tagok száma (2003. február 28.): 109

A Szakbizottság 2002. évi tevékenysége

A tervezett rendezvények közül maradéktalanul megvalósultak, melyeken átlagosan 20 fõ vett részt. Sikerült ezeket több más szakbizottsággal közösen megtartani és néhány fiatal szakembert is bevonni.

Időpont

Téma

Előadó

Társrendező

március 19.

Átvételi minősítéses ellenőrzés

Véber Miklós

Oktatási, Megbízhatósági,
Terminológiai
Szakbizottság

április 23.

Matematikai-statisztikai módszerek az élelmiszerek hatósági vizsgálatainál

Dr. Nágel Vilmos

Oktatási és Élelmiszer Szakbizottság

május 28.

Az új nemzetközi élelmiszer mintavételi kézikönyv matematikai-statisztikai alapelvei

Bányainé dr. Sándor Julianna

Oktatási és Élelmiszer Szakbizottság

szeptember 24.

Predikciós módszerek értékelése húskonzervek minőségellenőrzésénél

Zukál Endre

Élelmiszer és Megbízhatósági
Szakbizottság

november 12.

Vetőmagkeverékek összetételének ellenőrzése

Barabásné Martos Júlia

Oktatási és Élelmiszer Szakbizottság

A Szakbizottság 2003. évi munkaprogramja

További erõfeszítésekre van szükség a szakbizottsági tagok részvételi hajlandóságának növeléséhez, ami a gyakorlati minõségirányíátsi tevékenységet segítõ témák kiválasztását és még inkább hasznosítható formában való prezentációját teszik szükségessé.

Az összesített program ennek jegyében készült.

Időpont

 

Téma

Előadó

Társrendező

március 4.

A reprodukálhatóság és ismételhetõség számszerûsítésénél használt Satterthwaite- közelítés vizsgálata

Drégelyi-Kiss Ágota

Oktatási

 

Gyógyszerkészítmények stabilitásvizsgálatának statisztikai kérdései

Komka Kinga

Oktatási

április 8.

Statisztikai módszerek alkalmazása áruelemzési vizsgálatokhoz

Dr. Szabó Erzsébet

Oktatási Élelmiszer

május 13.

Analítikai módszerek összehasonlító értékelése (hús- és húskészítmény- vizsgálati példákkal)

Dr. Körmendy László

Élelmiszer

október 7.

A “Hagyományok-Ízek- Régiók”gyûjtemény komplex hasznosítási programja. Statisztikai módszerek a gyakorlati megvalósításhoz

Pallóné Kisérdi dr. Imola

Dr. Nagel Vilmos

Oktatási és Élelmiszer

november 25.

A páros t-próba mint varianciaanalízis

Vágó Emese

Oktatási

 

Ismétlés az ipari kísérleteknél, split-plot tervek

Dr. Kemény Sándor

 

Vissza a Szakbizottság nyitólapjára
Vissza a Szakbizottságok felsorolásához
Vissza az EOQ MNB honlapjára