XVIII. Minőségmenedzsment az élelmiszergazdaságban 2022

konferencia, Szeged

„XVIII. Minőségmenedzsment az élelmiszergazdaságban 2022” témájú szakmai konferenciára

A PICK Szeged Zrt. vezetése 2000-ben felajánlotta egy élelmiszer-minőségmenedzsment tárgyú konferencia megrendezésének támogatását, valamint a szervezésben való aktív közreműködését. A rendezvény hagyománnyá vált; így immár tizennyolcadik alkalommal – a kényszerű pandémiás szünetet követően igen aktuális programmal – ebben az évben is megrendezésre kerül.

A rendezvényen megtartott előadások rendelkezésünkre bocsátott diái a résztvevők részére megküldött linken keresztül lesznek elérhetők.

Helyszín: Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Időpont: 2022. október 20. (csütörtök) 10.00 – 16.00, Regisztráció: 9.30-tól

Meghívó, program: https://eoq.hu/2022/mh221020.pdf
A meghívó nyomtatható és további információkat tartalmaz!

Jelentkezés: https://eoq.hu/2022/jel221020.htm
Jelentkezési határidő: 2022. október 7.
Részvételi díj: 15 000,- Ft + ÁFA, ugyanazon cég kettőnél több munkatársa részére: 12 000,- Ft + ÁFA

Program:

Levezető elnök: Dr. Szigeti Tamás János, az EOQ MNB Egyesület ügyvezető igazgatója

10.00  Köszöntő és megnyitó
Takács István, a PICK SZEGED Zrt. vezérigazgatója (felkérve)

10.15  Aktualitások az élelmiszerláncban
Dr. Felkai Beáta, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára

10.35  Az élelmiszeripar aktuális kihívásai
Vörös Attila Felelős Élelmiszer-előállítók Szövetségének ügyvezető igazgatója

10.55  60 éves a Mérnökképzés Szegeden
Dr. Bíró István, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának dékánja

11.15  Enegiatakarékosságot segítő digitális megoldások az élelmiszer-feldolgozásban
Dr. Sebők András, Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. szakértője

11.35  Kávészünet

11.50  A magyar agrárgazdaság helye az EU új közös agrárpolitikájában
Dr. Vajda László, az EOQ MNB Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakbizottságának elnöke

12.10  A hagyományos és tájjellegű termékek uniós oltalma
Pallóné Dr. Kisérdi Imola, az Agrárminisztérium Borászati és Kertészeti Főosztályának kormány-főtanácsosa

12.30  A minőségirányítás és termékfejlesztés hatékony eszközei a a PICK SZEGED Zrt.-nél
Haluska Adrienn, a PICK SZEGED Zrt. fejlesztési és minőség-irányítási igazgatója

12.50  A Nemzeti Kiválóság Díj az agrár- és élelmiszergazdaság előtt
Mikó György,  az EOQ MNB alelnöke

13.10 Kávészünet

13.30  Élelmiszerjelölés – fogyasztói kommunikáció – Élelmiszerbiztonsági kultúra
Szegedyné Fricz Ágnes, független élelmiszerlánc-tanácsadó

13.50  Új kihívások az élelmiszerek laboratóriumi minőségellenőrzése területén
Dr. Nagy Attila Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági Laboratórium Igazgatóságának igazgatója

14.10  A malomipari termékek mikotoxikológiai helyzete
Prof. emeritus Dr. Véha Antal, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának egyetemi tanára

14.40  Az vagy, amiből eszel? – Az FCM-ek világa, élelmiszerbiztonsági szempontból
Dr. Szilvássy Blanka Daniella, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszer-és Takarmánybiztonsági Igazgatóság élelmiszerbiztonsági felügyelője

15.00 Ebéd