A Zero Trust model

Informatikai Szakbizottság, 2022. szept. 21. szerda 18.00, Óbudai Egyetem F06 terem

Az EOQ MNB  Informatikai Szakbizottsága, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Számítástechnikai Szakosztálya, az (ISC)2 Hungary Chapter, és az ISACA Magyar Fejezete közös rendezvényére

hely: Óbudai Egyetem, Neumann Informatikai Kar
III. ker., Óbuda, Bécsi út 96/b, földszint F06 terem

időpont: 2022. szeptember 21. szerda ! 18 00

A Zero Trust model az MNB IT ajánlásainak tükrében

Az IT biztonságot fenyegető egyre nagyobb kihívások arra késztetik a különböző szektorokban tevékenykedő vállalkozásokat, hogy olyan megoldásokat keressenek az IT biztonságuk védelmére, ami koncepcionálisan segíti őket a hatékony védekezésben. Ennek a törekvésnek az egyik sarokköve lehet a Zero Trust model, ami a 2010. évi bemutatását követően az utóbbi években kezdett elismertebbé válni vállalati körökben. A platformfüggetlen architektúra alkalmas arra, hogy nagymértékben csökkentse a támadók bejutási lehetőségeit a vállalati IT rendszerekbe.
Az MNB mint a pénzügyi szektor felügyeletét ellátó hatóság elkötelezett abban, hogy az ügyfelek és a magyar pénzügyi rendszer védelmében elvárásokat fogalmazzon meg a pénzintézetekkel szemben azok IT rendszereinek biztonságos üzemeltetésére. Az MNB a fenti törekvését IT ajánlásain keresztül fejezi ki, amik lépést tartanak a kor követelményeivel. Az előadásban bemutatásra kerül a Zero Trust model, és annak egyes elemeinek megjelenése az MNB IT ajánlásaiban.

előadó: Kállai László, MNB Vezető felügyelő

Dr. Szenes Katalin
a HTE Szakosztály, az EOQ Szakbizottság, és az (ISC)2 Hungary Chapter elnöke
szenes.katalin@nik.uni-obuda.hu