Autonóm versenyautó vezető algoritmus fejlesztési lehetőségei

Online, Informatika.Neked előadássorozat, 2021. február 17. 14:00 – 15:30

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az EOQ MNB Informatikai Szakbizottsága, a Neumann János Egyetem Informatika Tanszéke, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Számítástechnikai Szakosztálya, az (ISC)2 Hungary Chapter, és az ISACA Magyar Fejezete közös rendezvényére, az Informatika.Neked előadássorozat következő előadására:

Autonóm versenyautó vezető algoritmus fejlesztési lehetőségei

Előadó: Bári Gergely
Időpont: 2021. február 17. 14:00 – 15:30

Az előadás online lesz megtartva MS TEAMS felületen:
https://bit.ly/39Jyv7C

Rövid ismertető:

Az ún. Driver -in-the-Loop szimulációk költségesek, főleg a profi versenyzők ideje drága. Versenyautó-fejlesztő istállók, szimulációs szoftver szállítók számára rendkívüli érték egy olyan versenyautó-vezető algoritmus, mely képes profi versenyzővel összevethető szinten vezetni a szimulált versenyautót.

Ez nem egyszerű feladat. A versenyautó tapadási határon való vezetésének modellezése, a versenyzés által támasztott különösen kicsi (0.1%) különbségek miatt rendkívül nehéz, és a jelenleg használt modell alapú szabályzási technikákra épülő algoritmusokkal csak korlátozott hasznossággal bír.

Az utóbbi években elterjedt, modell nélküli, sztochasztikus, megerősítéses tanulással fejlesztett algoritmusok azonban új lehetőségeket nyitnak ezen a területen is.

Miden érdeklődőt szeretettel várunk!

Kérjük, jelezze részvételi szándékát az előadás Facebook eseményénél:
https://www.facebook.com/events/223912099339103

Johanyák Zs. Csaba Dr., Prof.
Társelnök, EOQ MNB Informatikai Szakbizottság
Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar