A Minőség és Megbízhatóság 2004. 1.
számában a következő cikkeket olvashatja:

Prof. Dr. Hans Dieter Seghezzi:
A minőségirányítás szerepe a jövőbeli Európában

Kopasz Árpád –Havellant Ferenc:
A Magyar Köztársaság Rendőrsége a kiválóság útján

A szerzők 1998-tól kezdve mutatják be a rendőrség vezetés- és minőségfejlődésének lépcsőit mind országos, mind megyei szinten. Részletezik a megyei fejlesztéseket és a minőségdíj-pályázatokon elért sikereket, szemléltetik az Integrált Rendőrségi Vezetési modellt, a Rendőrségi Kiválósági modellt, valamint a BM Közös Értékelési Keretrendszerét. Végül áttekintik a rendőrség legújabb fejlesztési terveit

Dr. Ignácz István:
Minőségfejlesztés a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerveinél

A szerző a 2003-ban IIASA–SHIBA-díjat nyert főkapitányság és a minőségfejlesztés érdekében megtett első lépések rövid bemutatása után jellemzi a főkapitányságon folyó vezetői tevékenységet, az állampolgárokra való összpontosítást. Áttekinti a folyamatos javításban alkalmazott módszereket, majd felsorolja a TQM bevezetésének eredményeit, és számba veszi a sikeres fejlesztés forrásait

Sugár Karolina:
A TQM sikeres alkalmazásának európai szintű elismerése

A szerző bemutatja az EFQM továbbfejlesztett díjrendszerét, részletezi a két új elismerési szint elnyerésének feltételeit, és felhívja a figyelmet arra, hogy e két új szintre a korábbinál sokkal előnyösebben, magyar nyelven lehet a Minőségfejlesztési Központnál pályázni.

Denis Leonard – Rodney McAdam:
Quality’s six life cycle stages

Jókay Tamás:
Az információbiztonsági rendszer szükségessége, kialakítása és tanúsítása

A szerző rámutat az információbiztonságot fenyegető veszélyekre, valamint a kockázatbecslés és a rendszerszemlélet alkalmazásának szükségességére. Felvillantja a tanúsított információbiztonsági rendszer néhány előnyét, majd összefoglalja a rendszertanúsítás menetét.

Nádasdi Józsefné:
Minőségirányítási rendszerek és módszerek – konzervipari sajátosságok

A tanulmány első részében a szerző röviden áttekinti a konzerviparban alkalmazott minőségirányítási rendszerekre ható speciális tényezőket. Ezt követően bemutatja az ISO és a HACCP rendszerekkel kapcsolatos sajátos konzervipari problémákat, majd rámutat a TQM konzervipari alkalmazásának szükségességére

Hozzászólás a Tanúsítás és felelősség? című cikkhez (Kőszegi József)

A minőség hatása a versenyképességre (Dr. Róth András)

EOQ MNB

Az EOQ-regisztrációról 2004 februárjában új oklevelet, illetve oklevél-meghosszabbítást kapott magyar szakemberek
Új tagok
Új jogi tagok
Az EOQ MNB 2004. I. félévi rendezvényeinek előzetes terve
Köszönjük és kérjük támogatásukat!
Dr. Bacsa György (1936–2004)

A Magyar Minőség legutóbbi két számának tartalomjegyzéke

 

Vissza a Minőség és Megbízhatóság honlapjára