Élelmiszervizsgálati Közlemények
| 1998. évi XLIV. kötet tartalomjegyzéke | (kötet) oldal | 
| Bánáti Diána: Az élelmiszer-szabályozás aktuális feladatai az Európai Unióhoz való csatlakozás előtt | (2) 82 | 
| Canon, Michael A.: Az élelmiszer-biztonság és -minőség nemzetközi perspektívái | (4) 195 | 
| Coduro, Erich és Molnár Pál: A Német Élelmiszerkönyv és szerepe az EU tagállamok hatósági élelmiszerellenőrzésében | (3) 131 | 
| Gaál Ödön, Horacsek Márta és Molnár Pál: Szívre egészséges tápanyag-összetételű élelmiszerek tanúsító védjegyének kritériumrendszere és tápérték jelölése | (4) 211 | 
| Genevieve Bruynseels: Fogyasztói elvárások és a környezetvédelem különös tekintettel a gyümölcs- és zöldségfélékre | (2) 93 | 
| Horvatovich Péter, Farkas József: Besugárzás hatására zsírsavakból keletkező 2-alkil-ciklobutanonok kimutatása | (2) 75 | 
| Molnár Pál és Komáromy Attiláné: Beszámoló “Az adalékanyagok felhasználásának új szabályai” című szakmai továbbképző rendezvényről | (4) 236 | 
| Molnár Pál és Várkonyi Gábor: Beszámoló “A kiváló minőségű és a hagyományos különleges tulajdonságú élelmiszerek megfelelőségének tanúsítása és az eredet megjelölése” témájú szakmai rendezvényről | (3) 154 | 
| Molnár Pál: Beszámoló a “Kémia és táplálkozás” témájú ankétról | (1) 38 | 
| Molnár Pál: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények XLIII. kötetéről | (1) 3 | 
| Német Lajos: Az 1997. évi zöldség-gyümölcs export minőségellenőrzésének főbb megállapításai és eredményei | (3) 142 | 
| Nina Barylko-Pikielna: “SQCCP”, az élelmiszeripari minőségfejlesztés új koncepciója | (1) 28 | 
| Salgó András, Lásztity Radomir és Varga János: Vizsgálati módszerek gabonafélék csírázottságának meghatározására | (2) 67 | 
| Sohár Pálné: Tájékoztató az élelmiszer adalékanyagokról | (2) 102 | 
| Székely Kálmán: A hatósági élelmiszer-minőségellenőrzés 1997. évi tevékenysége | (1) 9 | 
| Wichard, J. C.: A 2081/92 számú EU rendelet végrehajtásával kapcsolatos német tapasztalatok | (4) 226 | 
| 1997. évi tartalomjegyzék | (1) 64 | 
| A KÉKI - Élelmiszer Minőségügyi Információs Centrum hírei | (1) 53 | 
| A magyar élelmiszerjoggal kapcsolatos érvényes előírások jegyzéke | (1) 44 | 
| Az Élelmiszertörvény és a Magyar Élelmiszerkönyv értelmezése | (2) 105 | 
| Az MTA Élelmiszertudományi Komplex Bizottságának állásfoglalása: “A szakmai hozzáértés fontosságáról az élelmiszerbiztonsági rendszerek megvalósítása és működtetése során” | (3) 151 | 
| Hazai lapszemle | (2) 126 | 
| Külföldi lapszemle | (1) 57 | 
| Rendezvénynaptár | (1) 65 |