Élelmiszervizsgálati Közlemények

1994. évi XL. kötet tartalomjegyzéke

(kötet) oldal

Barabás Béla: Tapasztalatok búza nedvesség- és fehérjetartalmának NIR módszerrel végzett méréséről

(4) 281

Biacs Péter Károly, Tóth Árpád, Pap László és Biacs Péter Ákos: Szőlő antocianin színanyag-por előállítása és analitikai vizsgálata I.

(4) 291

Csapó János, Csapóné Kiss Zsuzsanna, Staffan Folestad és Anna Tivesten: Élelmiszerek és takarmányok D-aminosav tartalma III. Jelentőségük, meghatározásuk és fiziológiai hatásuk a szakirodalom alapján

(4) 299

Csiba András és Lombai György: Kinin folyadékkromatográfiás meghatározása üdítőitalokból

(2) 112

Fábri Ilona és Prokopp László: A HACCP rendszer alkalmazásának irányelvei a FAO/WHO Codex Alimentarius szerint

(4) 328

Farkas József: A DSC-termoanalitikai módszer néhány élelmiszertudományi alkalmazása

(3) 180

Farkas József: Ismertető a FLAIR-FLOW EUROPE kutatási programról

(1) 42

Holló János: 40 éves az Élelmiszervizsgálati Közlemények

(1) 3

Horváth Zoltán és Molnárné Dobai Ildikó: Objektív és műszeres vizsgálaton alapuló új nyerstejminősítő rendszer

(3) 199

Kerekes László: Szója- és tejfehérje készítmények proteintartalmának meghatározása automatizált enzimimmun-analitikai eljárással hőkezelt húskészítményekben

(2) 129

Komáromy Attiláné: Beszámoló az EOQ MNB Élelmiszer Szakbizottság rendezvényéről

(2) 136

Molnár Jeannette, Marco Vincenzo Piretti és Molnár Pál: Olivaolaj szterinfrakcióinak gázkromatográfiás és tömegspektrográfiás vizsgálata

(1) 9

Molnár Pál: 75 éves Holló János

(3) 179

Molnár Pál: A hatósági élelmiszerfelügyelet és -szabályozás külföldön VI. Az élelmiszerimporttal összefüggő minőségellenőrzés egyes kérdései Japánban

(3) 209

Molnár Pál: Az EURO FOOD TOX IV. Konferenciáról

(4) 339

Molnár Pál: Beszámoló a "Kihívás és lehetőség: Európai Unió a magyar élelmiszeripar és mezőgazdaság szemszögéből" témájú rendezvényről

(4) 341

Molnár Pál: Beszámoló a Codex Alimentarius Analitikai és Mintavételi Módszerek Bizottság XIX. üléséről

(3) 206

Molnár Pál: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények XXXIX. kötetéről

(1) 5

Molnár Pál: Ismertető a Magyarországi Gyümölcslé Előállítók Önkéntes Minőségellenőrző Szervezetének (HFQ) megalapításáról

(3) 216

Nagy Edit: A hatósági élelmiszerfelügyelet és élelmiszeripari minőségszabályozás külföldön V. Minőségfejlesztési törekvések a francia élelmiszeriparban

(1) 27

Örsi Ferenc, Ali Hassan El-Sonbaty, Salgó András, Varga János és Delyné Szabó Györgyi: Ömlesztett sajtok elemzése NIR és NIT módszerrel

(4) 277

Pollák Lászlóné: Az Élelmiszer Minőségellenőrzés X. Tudományos Konferenciája

(1) 31

Salamon Aurél és Katona László: Az élelmiszerek minőségalakulása 1993-ban a hatósági minőségellenőrzés megállapításai alapján

(2) 85

Sebestyén Róbert és Tarján Sándor: A lakosság alimentaris eredetű belső sugárterhelése Győr-Moson-Sopron megyében a csernobili reaktorbalesetet követő években

(4) 317

Staffan Folestad, Anna Tivesten és Csapó János: Élelmiszerek és takarmányok D-aminosav tartalma II. Az aminosav enantiomerek szétválasztása és meghatározása származékképzés után

(1) 17

Szabó Erika, Adányiné Kisbocskói Nóra, Váradi Mária: Dihidroxi-aceton mérése bioszenzorral

(3) 190

Varga Béláné, Sebestyén Róbert és Nagyné Tukovics Éva: Élelmiszerek nitráttartalmának meghatározása különféle módszerekkel

(4) 283

Várkonyi Gábor: Tájékoztató a "TQM az élelmiszeriparban" továbbképző tanfolyamról

(4) 348

Zsarnóczay Gabriella és Körmendy László: Dobozolt sonkák elégséges hőkezelésének meghatározása

(2) 120

Magyar országos és ágazati élelmiszer-szabványok jegyzéke

(3) 218
(4) 349

1993. évi tartalomjegyzék

(1) 81

A KÉKI - Élelmiszer Minőségügyi Információs Centrum hírei

(1) 54
(2) 145
(3) 256
(4) 325

Hazai lapszemle

(1) 70
(2) 167
(3) 268
(4) 377

Külföldi lapszemle

(1) 71
(2) 172
(3) 269
(4) 378

Rendezvénynaptár

(1) 80
(2) 175
(3) 273
(4) 383

Vissza az Élemiszervizsgálati Közlemények honlapjára