Élelmiszervizsgálati Közlemények
1994. évi XL. kötet tartalomjegyzéke |
(kötet) oldal |
Barabás Béla: Tapasztalatok búza nedvesség- és fehérjetartalmának NIR módszerrel végzett méréséről |
(4) 281 |
Biacs Péter Károly, Tóth Árpád, Pap László és Biacs Péter Ákos: Szőlő antocianin színanyag-por előállítása és analitikai vizsgálata I. |
(4) 291 |
Csapó János, Csapóné Kiss Zsuzsanna, Staffan Folestad és Anna Tivesten: Élelmiszerek és takarmányok D-aminosav tartalma III. Jelentőségük, meghatározásuk és fiziológiai hatásuk a szakirodalom alapján |
(4) 299 |
Csiba András és Lombai György: Kinin folyadékkromatográfiás meghatározása üdítőitalokból |
(2) 112 |
Fábri Ilona és Prokopp László: A HACCP rendszer alkalmazásának irányelvei a FAO/WHO Codex Alimentarius szerint |
(4) 328 |
Farkas József: A DSC-termoanalitikai módszer néhány élelmiszertudományi alkalmazása |
(3) 180 |
Farkas József: Ismertető a FLAIR-FLOW EUROPE kutatási programról |
(1) 42 |
Holló János: 40 éves az Élelmiszervizsgálati Közlemények |
(1) 3 |
Horváth Zoltán és Molnárné Dobai Ildikó: Objektív és műszeres vizsgálaton alapuló új nyerstejminősítő rendszer |
(3) 199 |
Kerekes László: Szója- és tejfehérje készítmények proteintartalmának meghatározása automatizált enzimimmun-analitikai eljárással hőkezelt húskészítményekben |
(2) 129 |
Komáromy Attiláné: Beszámoló az EOQ MNB Élelmiszer Szakbizottság rendezvényéről |
(2) 136 |
Molnár Jeannette, Marco Vincenzo Piretti és Molnár Pál: Olivaolaj szterinfrakcióinak gázkromatográfiás és tömegspektrográfiás vizsgálata |
(1) 9 |
Molnár Pál: 75 éves Holló János |
(3) 179 |
Molnár Pál: A hatósági élelmiszerfelügyelet és -szabályozás külföldön VI. Az élelmiszerimporttal összefüggő minőségellenőrzés egyes kérdései Japánban |
(3) 209 |
Molnár Pál: Az EURO FOOD TOX IV. Konferenciáról |
(4) 339 |
Molnár Pál: Beszámoló a "Kihívás és lehetőség: Európai Unió a magyar élelmiszeripar és mezőgazdaság szemszögéből" témájú rendezvényről |
(4) 341 |
Molnár Pál: Beszámoló a Codex Alimentarius Analitikai és Mintavételi Módszerek Bizottság XIX. üléséről |
(3) 206 |
Molnár Pál: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények XXXIX. kötetéről |
(1) 5 |
Molnár Pál: Ismertető a Magyarországi Gyümölcslé Előállítók Önkéntes Minőségellenőrző Szervezetének (HFQ) megalapításáról |
(3) 216 |
Nagy Edit: A hatósági élelmiszerfelügyelet és élelmiszeripari minőségszabályozás külföldön V. Minőségfejlesztési törekvések a francia élelmiszeriparban |
(1) 27 |
Örsi Ferenc, Ali Hassan El-Sonbaty, Salgó András, Varga János és Delyné Szabó Györgyi: Ömlesztett sajtok elemzése NIR és NIT módszerrel |
(4) 277 |
Pollák Lászlóné: Az Élelmiszer Minőségellenőrzés X. Tudományos Konferenciája |
(1) 31 |
Salamon Aurél és Katona László: Az élelmiszerek minőségalakulása 1993-ban a hatósági minőségellenőrzés megállapításai alapján |
(2) 85 |
Sebestyén Róbert és Tarján Sándor: A lakosság alimentaris eredetű belső sugárterhelése Győr-Moson-Sopron megyében a csernobili reaktorbalesetet követő években |
(4) 317 |
Staffan Folestad, Anna Tivesten és Csapó János: Élelmiszerek és takarmányok D-aminosav tartalma II. Az aminosav enantiomerek szétválasztása és meghatározása származékképzés után |
(1) 17 |
Szabó Erika, Adányiné Kisbocskói Nóra, Váradi Mária: Dihidroxi-aceton mérése bioszenzorral |
(3) 190 |
Varga Béláné, Sebestyén Róbert és Nagyné Tukovics Éva: Élelmiszerek nitráttartalmának meghatározása különféle módszerekkel |
(4) 283 |
Várkonyi Gábor: Tájékoztató a "TQM az élelmiszeriparban" továbbképző tanfolyamról |
(4) 348 |
Zsarnóczay Gabriella és Körmendy László: Dobozolt sonkák elégséges hőkezelésének meghatározása |
(2) 120 |
Magyar országos és ágazati élelmiszer-szabványok jegyzéke |
(3) 218 |
1993. évi tartalomjegyzék |
(1) 81 |
A KÉKI - Élelmiszer Minőségügyi Információs Centrum hírei |
(1) 54 |
Hazai lapszemle |
(1) 70 |
Külföldi lapszemle |
(1) 71 |
Rendezvénynaptár |
(1) 80 |
Vissza az Élemiszervizsgálati Közlemények honlapjára