Élelmiszervizsgálati Közlemények
|
XXIX. kötet, 1983., 1. füzet: 64 oldal |
oldal |
|
Glózik András: Élelmiszer-ellenőrzésünk korszerűsített szervezete |
1-3 |
|
Kottász József: Beszámoló az ÉVIKE 1982. évi XXVIII. kötetéről |
4-8 |
|
Sebők András, Bódi Judit: Csemegekukorica zsengeségének meghatározására szolgáló viszkozimetriás módszer |
9-24 |
|
Lévai Judit, Törley Dezső: A gyilkos galóca és egyéb citotoxikus hatású gombafajok toxikokémiai tulajdonságai II. A redős papsapkagomba és a fenyő tőkegomba |
25-28 |
|
Horváthné Mosonyi Magda: Diétás rost III. Néhány zöldségféle diétás rost tartalmának vizsgálata |
29-34 |
|
Kádas Lajos: A banán gyümölcs keménységének vizsgálata az érlelési folyamat során |
35-39 |
|
Tatár Albert, Kopp Lászlóné: Csokoládégyári nyersanyagok, félkész- és késztermékek peszticid-maradvány, nehézfém- és mikotoxin tartalmának vizsgálata |
41-46 |
|
Arany Sándorné, Erdei Györgyi: Szabvány szerinti nedvességmeghatározási módszerek alkalmazhatósága, különös tekintettel a pácolt dohányokra és dohányfóliákra |
47-57 |
|
Borusné Böszörményi Nóra: Körvizsgálati adatok értékelése a PTK-1072 számológép segítségével |
58-62 |
|
XXIX. kötet, 1983., 2. füzet: 65-120 oldal |
oldal |
|
Takó Éva: Az élelmiszerek minőségének 1982. évi alakulása és az ellenőrzések tapasztalatai Magyarországon |
65-83 |
|
Szakál Sándor, Biró Géza: Az állati eredetű élelmiszerek egységes mikrobiológiai követelményrendszerének kialakítására és a vizsgáló módszerek szabványmódosítására irányuló törekvések Magyarországon (1960-1980) |
85-90 |
|
Havas Ferencné: A fehér kenyér mikrobiológiai minőségét befolyásoló tényezők elemzése |
91-98 |
|
Szabó Edit, Csák Alán: A vaj zsírmentes szárazanyag-tartalmának meghatározásával kapcsolatos összehasonlító vizsgálatok |
99-106 |
|
Teleki József: A főző- és sütőpróba módosítása |
107-110 |
|
XXIX. kötet, 1983., 3-4. füzet: 121-208 oldal |
oldal |
|
Szabó S. András, Szórád László: Élelmiszeripari kutatások eredményei II. A sütőipari kutatás és műszaki fejlesztés gyakorlati hasznosításra átadott, illetve átadható eredményei |
122-126 |
|
Szabó S. András, Szórád László: Élelmiszeripari kutatások eredményei III. Növényolajipari kutatások gyakorlati eredményei |
127-130 |
|
Polacsekné Rátz Mária: Egyszerű módszer a glükóz- és szacharóztartalom mérésére rögzített glükózoxidázzal |
131-142 |
|
Lásztity Alexandra, Horváth Zsuzsa, Szakács Ottó, Lásztity Radomir, Major József: Egyes diétás élelmiszerek ásványi anyagtartalmának vizsgálata |
143-150 |
|
Nagy Lászlóné: Serdülők napi étrendjének Fe-, Cu- és Zn-tartalmának vizsgálata |
151-158 |
|
Csapó János: Takarmányok és élelmiszerek aminosav-összetételének meghatározása különböző fehérjehidrolízis módszerekkel |
159-169 |
|
Ekler Zsigmond, Márton Attila Ferenc, Dutka Ferenc: Tiokarbamát szermaradványok gáz-folyadék kromatográfiás meghatározása |
171-177 |
|
Sebestyén Róbert, Six László: A környezeti radioaktív szennyeződés alakulása Győr-Sopron megyében 1976-80 között |
179-190 |
|
XXX. kötet, 1984., 1-2. füzet: 76 oldal |
oldal |
|
Takó Éva: Az élelmiszerek minőségének 1983. évi alakulása és az ellenőrzések tapasztalatai |
1-22 |
|
Draskovics Imelda: Beszámoló az ÉVIKE 1983. évi XXIX. kötetéről |
23-24 |
|
Molnár Pál: A Magyar Élelmiszervizsgálati Módszerkönyv helye és szerepe a hazai élelmiszerellenőrzésben |
25-32 |
|
Szabó S. András, Szórád László: Élelmiszeripari kutatások eredményei IV. A cukorrépa ipari feldolgozásával kapcsolatos kutatások gyakorlati eredményei |
33-36 |
|
Molnár István: Centrifugálási idő meghatározása oldószerextrakciós tejpor zsírvizsgálatoknál |
37-46 |
|
Adel El-Kady, Lásztity R., Hidvági M., Békés F., Simonné Sarkadi L.: Kukoricafehérjék in vitro biológiai értékelése néhány magyar fajtánál |
47-52 |
|
Kerekes László: A cukor mikrobiológiai minőségének alakulása |
53-59 |
|
XXX. kötet, 1984., 3-4. füzet: 77-172 oldal |
oldal |
|
Szabó S. András, Szórád László: Élelmiszeripari kutatások eredményei V. A dohányipari kutatómunka gyakorlati eredményei |
77-80 |
|
Fülöp Mihály: A búza minőségének 1978-80 közötti alakulása Komárom megyében |
81-89 |
|
Teleki József: Adatok a sertéshús ivariszagának vizsgálatához |
91-95 |
|
Kádas Lajos: Citrus-félék vizsgálata I. Sérült citrus gyümölcsök légzésintenzitása |
97-100 |
|
Polacsekné Rácz Mária, Kiss Ernő: Tejipari termékek cukorösszetételének vizsgálata enzimes analitikai módszerekkel |
101-109 |
|
Szabó Edith: Szójakészítménnyel gyártott húsipari termékek szójatartalmának meghatározása |
111-118 |
|
Senkálszkyné Ákos Éva, Petres Jolán, Czukor Bálint: Szacharóz-, raffinóz- és sztachióztartalom meghatározása hüvelyesekből |
119-125 |
|
Örsi Ferenc, Ábrahámné Szabó Ágnes: Zsíroldható vitaminok meghatározása intenzív folyadékkromatográfiával I. Az A- és E-vitamin meghatározása |
127-138 |
|
Ács Győzőné, Simonffy Zoltán: Antibiotikum és szulfonamid maradékanyagok kimutatása vágóállatok szerveiből és szöveteiből, valamint állati eredetű élelmiszerekből |
139-144 |
|
Fekete Zoltán: Élelmiszeranalitikai körvizsgálatok I. Sör eredeti extrakt tartalmának meghatározása desztillációs módszerrel |
145-148 |
|
Tabajdiné Pintér Vera, Nagel Vilmos, Fábri Ilona: Mikrobiológiai módszerösszehasonlító vizsgálatok I. Lisztek penész-számának meghatározása |
149-156 |
|
XXXI. kötet, 1985., 1. füzet: 64 oldal |
oldal |
|
Molnár Pál: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények 1984. évi XXX. kötetéről |
1-2 |
|
Szabó S. András, Szórád László: Élelmiszeripari kutatások eredményei VI. A söripari és a konzervipari kutatómunka gyakorlati eredményei |
3-10 |
|
Kádas Lajos, Frenyó Vilmos: Citrus-félék vizsgálata II. Az anyagcsere vizsgálata légzésméréssel |
11-19 |
|
Szabó Edith: Élelmiszeranalitikai körvizsgálatok II. Termelői nyerstej idegen víztartalmának meghatározása |
20-25 |
|
Tabajdiné Pintér Vera, Nagel Vilmos, Fábri Ilona: Mikrobiológiai módszerösszehasonlító vizsgálatok II. Nagy cukortartalmú élelmiszerek ozmotoleráns élesztőszámának meghatározása |
26-34 |
|
XXXI. kötet, 1985., 2. füzet: 65-128 oldal |
oldal |
|
Szabó S. András, Szórád László: Élelmiszeripari kutatások eredményei VII. A baromfiiparban végzett kutatómunka gyakorlati eredményei |
65-69 |
|
Tekes Lajosné, Dworschák Ernő: Közétkeztetésből származó étrendek rost összetevőinek vizsgálata |
70-73 |
|
Szita Géza: Módosított oxidáz-próba |
74-77 |
|
Örsi Ferenc, Ábrahámné Szabó Ágnes: EMQ és BHT antioxidánsok meghatározása intenzív folyadékkromatográfiával |
78-86 |
|
Vidáné Poroszlay Borbála, Simonffy Zoltán: Módosított mintaelőkészítési eljárás a higany atomabszorpciós meghatározásához |
87-92 |
|
Sebestyén Róbert, Fabinyi Ferenc, Takács Teréz: Élelmiszerek cukortartalmának indirekt atomabszorpciós meghatározása a rézredukció alapján |
93-98 |
|
Tabajdiné Pintér Vera, Nagel Vilmos, Fábri Ilona: Mikrobiológiai módszerösszehasonlító vizsgálatok III. Lisztek mezofil aerob mikrobaszámának és mezofil aerob spóraszámának meghatározása |
99-104 |
|
Liszonyiné Gacsályi Márta, Tóthné Semptey Ágnes: Radiológiai hálózati körvizsgálatok I. 137Cs meghatározása környezeti mintákból |
105-108 |
|
XXXI. kötet, 1985., 3. füzet: 129-192 oldal |
oldal |
|
Takó Éva: Az élelmiszerek minőségének 1984. évi alakulása és az ellenőrzések tapasztalatai |
129-153 |
|
Szabó Edith, Kósa Katalin: Élelmiszeranalitikai körvizsgálatok III. A fűszerpaprika színezőanyag-tartalmának meghatározásai |
154-160 |
|
Korány Kornél, Gasztonyi Kálmán: Tartósítószerek intenzív folyadékkromatográfiás meghatározása |
161-173 |
|
XXXI. kötet, 1985., 4. füzet: 193-256 oldal |
oldal |
|
Örsi Ferenc, Hollósy Judit: Tápszerek triptofántartalmának változása hőkezelés hatására |
193-202 |
|
Simonné Sarkadi Lívia, Szerző Zsolt: Cisztein-meghatározási módszerek tanulmányozása |
203-207 |
|
Büki Istvánné, Tabajdiné Pintér Vera: Izoszörp mikrobiológiai minőségének alakulása |
208-216 |
|
Torricella R., Pino J., Örsi F.: A kubai nyers grapefruitlevek minősítésének fejlesztése I. A nyers levek minőség szerinti csoportosítása |
217-228 |
|
Torricella R., Pino J., Örsi F.: A kubai nyers grapefruitlevek minősítésének fejlesztése II. A koncentrátum minőségének biztosítása |
229-233 |
|
Horváthné Krasznai Erzsébet, Szűcs Imre, Schäffer Béla, Vass Attila, Kovács Árpád: Egyes illékony aromakomponensek mennyiségének változása joghurtban hidegen tárolás során |
234-242 |
|
Szenes Endréné: Konzervipari Kutató Intézet tevékenységének gyakorlati eredményei |
243-245 |
|
XXXII. kötet, 1986., 1. füzet: 48 oldal |
oldal |
|
Uresch Ferenc, Takácsné Dénes K., Dömsödi Ferenc, Illyés Endréné, Kulcsár Ferenc, Kunischné Szabó Edit: Gyors módszer élelmiszerek nitráttartalmának meghatározására. A módszer interlaboratóriumi kipróbálása |
4-9 |
|
Sarudi Imre, Csapó Jánosné: Takarmánypremixek anorganikus szeléntartalmának spektrofotometriás meghatározása |
10-13 |
|
Béndek György: Számítógépes program a sör legfontosabb jellemzőinek kiszámítására PTK 1096 típusú gépen |
14-18 |
|
Válas Györgyné, Tekes Lajosné: Növényi eredetű élelmiszerek rostanyagának összetevői |
19-20 |
|
Temesvári János: Búzafajták, őrlemények és száraztészták polifenoloxidáz-aktivitás vizsgálata |
23-31 |
|
Fehér Ferenc: Pest megyében vizsgált állati eredetű élelmiszerek cink- és kadmiumtartalma |
32-36 |
|
XXXII. kötet, 1986., 2. füzet: 49-128 oldal |
oldal |
|
Molnár Pál: Élelmiszerek minőségalakulása 1985-ben a hatósági élelmiszer minőség-ellenőrzés megállapításai alapján |
50-102 |
|
Uzonyi Györgyné, Tardy Emília: Az MSZ 3726/1-76 “Tejpor (porlasztva szárított) – Minőségi követelmények” szabvány felülvizsgálatának előkészítése |
103-109 |
|
Hegedüs János, Bánkuti Sándor: Monitor akvárium jelentősége a vízminőség ellenőrzésében |
110-114 |
|
XXXII. kötet, 1986., 3. füzet: 129-192 oldal |
oldal |
|
Hajdú Károlyné: Vanillin ultraibolya spektrofotometriás meghatározása |
130-137 |
|
Temesvári János: A kukorica peroxidáz aktivitásának vizsgálata a szárítás folyamatában |
138-149 |
|
Csapó János, Csapóné Kiss Zsuzsanna: Takarmányok és élelmiszerek triptofántartalmának meghatározása fotometriásan és ioncserés oszlopkromatográfiával |
150-161 |
|
XXXII. kötet, 1986., 4. füzet: 193-256 oldal |
oldal |
|
Sebestyén Róbert, Kövecses Istvánné, Liszonyiné Gacsályi Márta: Radiológiai hamuminták kalciumtartalmának meghatározása – Módszerösszehasonlító vizsgálat |
194-203 |
|
Szabó S. András, Kiss Béla, Liszonyiné Gacsályi Márta, Török Gábor: Aktivációs analízis az élelmiszeranalitikában V. Röntgenfluoreszcenciós elemzés |
204-214 |
|
Bognár Antal, Molnár Pál: Élelmiszerek vitamintartalmának meghatározása nagynyomású folyadékkromatográfiával (HPLC) |
215-223 |
|
Csapó János, Csapóné Kiss Zsuzsanna: Takarmányok és élelmiszerek ciszteintartalmának meghatározása ciszteinformában. A redukció mint a ciszteinmeghatározás hibaforrása |
224-233 |
|
XXXIII. kötet, 1987., 1. füzet: 65 oldal |
oldal |
|
Molnár Pál: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények XXXII. kötetéről |
2-3 |
|
Sharobeem Samy Fanous, , Hidvégi Máté, , Lásztity Radomir, Simonné Sarkadi Lívia: Kukoricafehérjék vizsgálata I. Kukoricák fehérjetartalma és aminosav-összetétele |
4-11 |
|
Sarudi Imre, Gellért Éva: Erjesztett takarmányok ammóniatartalmának direkt potenciometriális meghatározása |
12-15 |
|
Varga Etelka, , Virágh István: Oldott szilikátok zavaró hatásának vizsgálata Balaton-víz Stroncium – 90 tartalmának meghatározása |
16-21 |
|
XXXIII. kötet, 1987., 2. füzet: 65-130 oldal |
oldal |
|
Molnár Pál: Élelmiszerek minőségalakulása 1986-ban a hatósági élelmiszerminőség-ellenőrzés megállapításai alapján |
66-107 |
|
Korányi Kornél, , Gasztonyi Kálmán: Mesterséges élelmiszerszínezékek intenzív folyadékkromatográfiás (HPLC) elválasztása |
108-120 |
|
XXXIII. kötet, 1987., 3. füzet: 130-194 oldal |
oldal |
|
Gábor Miklósné: A spektrofotometriás fehérjetartalom- meghatározás alkalmazása új feltárási eljárással különböző húsok és húsipari termékek esetében |
130-136 |
|
Szabó Erzsébet, , Molnár Pál, Gólya Istvánné, Ács Pál: Érzékszervi körvizsgálat eredményei üdítőitaloknál |
137-146 |
|
Zalainé Fundák Rita, Soós Katalin, Gergely Anna: Hazai élővizekből származó halak összes – higany és metilhigany- tartalmának vizsgálata |
147-155 |
|
Sharobeem Samy Fanous, , Hidvégi Máté, Lásztity Radomir, Simonné Sarkadi Lívia: Kukoricafehérjék vizsgálata II. a fehérjék makrofrakcióki |
156-170 |
|
Buza Balázs: Mágneses magrezonancia spektoszkópja (NMR) alkalmazása élelmiszervizsgálatokban |
171-174 |
|
XXXIII. kötet, 1987., 4. füzet: 194-256 oldal |
oldal |
|
Ormainé Cserhalmi Zsuzsanna, Kucsora István: Fehérjealapú adalékanyagok emulziókapacitásának meghatározása |
194-198 |
|
Petróczi Edit: Új műszeres savfokmérés a sütőiparban |
199-206 |
|
Sharobeem Samy Fanous, , Hidvégi Máté, Lásztity Radomir, Simonné Sarkadi Lívia: Kukoricafehérjék vizsgálata III. Fehérjefrakciók aminosav összetétele |
207-214 |
|
XXXIV. kötet, 1988., 1. füzet: 65 oldal |
oldal |
|
Molnár Pál: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények XXXIII. kötetéről |
2-3 |
|
Rácz Endre: Az üzemi minőség-ellenőrzés helyzete az élelmiszeriparban |
4-8 |
|
Horváthné Almássy Katalin: Újabb módszer fehérje PAGE ferrogramok ezüst színezésre |
9-14 |
|
Pápa Ágoston, Soós Katalin, Domokis János: Etiléntiourea (ETU) vizsgálata sörben |
15-22 |
|
H. Végh Emőke: Gabonafélék szeléntartalmának meghatározása |
23-30 |
|
Fanous, , Hidvégi Máté, Lásztity Radomir, Simonné Sarkadi Lívia: Kukoricafehérjék vizsgálata IV. Táplálkozástani minőség |
33-43 |
|
Kádas Lajos, Kiss Ferenc: Citrusfélék vizsgálata III. Szállítmányok létartamának vizsgálata |
44-48 |
|
XXXIV. kötet, 1988., 2. füzet: 66-129. oldal |
|
|
Molnár Pál: Élelmiszerek minőségalakulása 1987-ben a hatósági élelmiszerminőség-ellenőrzés megállapításai alapján |
66-107 |
|
Sebestyén Róbert, Sudár Emilné, Torma Tibor: Tejek fémtartalmának lángspektrometriás meghatározása közvetlen beporlasztással, detergensek felhasználásával |
108-117 |
|
XXXIV. kötet, 1988., 3. füzet: 130-193 oldal |
oldal |
|
Halász Anna: Immuntechnikák alkalmazása élelmiszerek vizsgálatára |
130-140 |
|
Vidáné Poroszlay Borbála , Dr. Simonffy Zoltán: Arzénmeghatározás állati eredetű élelmiszerekben spektrofotometriás módszerrel |
141-148 |
|
Pleskonics Lászlóné: Élelmiszeranalitikai körvizsgálatok IV. Tartósított termékek C-vitamin-tartalmának meghatározása |
149-154 |
|
Nagy István, Dudás Tibor: Kapilláris gázkromatográfiás módszer biológiai anyagok szeléntartalmának 4,6-dibróm-piazszelenol formában történő meghatározása |
155-162 |
|
Nagyné Gál Edit: Takarmánypremixek szaharintartalmának meghatározása nagynyomású folyadékkromatográfiával |
163-168 |
|
XXXIV. kötet, 1988., 4. füzet: 194-256. oldal |
oldal |
|
Maly Karl: Atomabszorpciós spektroszkópia az élelmiszer-analitikában |
194-202 |
|
Rácz Endréné, Csonka Andrea: Sárgarépa nitráttartalmának meghatározása különböző analitikai módszerekkel. |
203-211 |
|
Nguyen Hung, Siska Elemér, Adányiné Kisbocskói Nóra, Molnár Pál: Ion szelektív elektródok alkalmazása az élelmiszer-analitikában I. Gran transzformció |
212-217 |
|
Örsi Ferenc, Székely Mária: Keményítő meghatározása “CONTIFLO” automatikus elemzővel |
218-224 |
|
Varga Etelka, Virágh István: Zavaró ionok hatásának kiküszöbölése Balatonvíz Sr-90 tartalmának meghatározásánál |
225-228 |
|
Szabó S. András, Szasin L. Igor: Aktivizációs analízis az élelmiszer-analitikában VI. Aktiválás töltött részecskékkel |
229-245 |
|
XXXV. kötet, 1989., 1. füzet: 65. oldal |
oldal |
|
Molnár Pál: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények XXXIV. kötetéről |
2-4 |
|
Bogdán Józsefné, Gaszonyi Kálmán, Harkayné Vinkler Mária, Ivánkovits Gertrúd: Kis koncentrációjú élelmiszerkomponensek meghatározása enzimes analitikával I. Élelmiszerek glükóztartalmának meghatározása glükóz-szelektív elektród-szett alkalmazásával |
5-12 |
|
Szabó S. András: Élelmiszerellenőrzés, minőségszabályozás Dániában |
13-19 |
|
Gönczy Árpád: Az élelmiszerek minősítésének aktuális kérdései |
20-24 |
|
Szabó S. András, Kaj Heydorn, Else Damsgaard: Aktivációs analízis az élelmiszeranalitikában VII. Vanádiummeghatározás INAA módszerrel növényi mintákban |
25-29 |
|
XXXV. kötet, 1989., 2. füzet: 66-129. oldal |
oldal |
|
Molnár Pál: Élelmiszeripari termékek minőségalakulása 1988-ban a hatósági minőség-ellenőrzés megállapításai alapján |
66-112 |
|
XXXV. kötet, 1989., 3. füzet: 130-193. oldal |
|
|
Molnár Pál: A Hatósági élelmiszerfelügyelet egységesítésének irányelvei a közös piac országaiban |
130-134 |
|
Tekes Lajosné, Gergely Anna, Milotay Györgyné, Gál Ödön: TECATOR Fibertec System I. készülék alkalmazása élelmiszerek rosttartalmának meghatározására |
135-139 |
|
Csapó János, Penke Botond, Csapóné Kiss Zsuzsanna: D- és L- aminosavak elválasztása és meghatározása ioncserés-oszlopkromatográfiával diasztereomer dipeptid formában I. Az alanil dipeptidek szétválasztása és meghatározása |
140-152 |
|
Al Himdani A., Merész Péter, Lásztity Radomir: A gyümölcsökben található pektinbontó enzimek vizsgálkatának módszertani kérdései |
153-166 |
|
XXXV. kötet, 1989., 4. füzet: 194-253. oldal |
oldal |
|
Fred Scheuer: Nagynyomású folyadékkromatográfia az élelmiszeranalitikában |
194-200 |
|
Csapó János, Penke Botond, Csapóné Kiss Zsuzsanna: D- és L- aminosavak elválasztása és meghatározása ioncserés-oszlopkromatográfiával diasztereomer dipeptid formában II. A 2- szulfonsav-alanil dipeptidek szétválasztása és meghatározása |
201-208 |
|
Nguyen Hung, Siska Elemér, Adányiné Kisbocskai Nóra, Molnár Pál: Ion szelektív elektródok alkalmazása az élelmiszeranalitikában II. A számítástechnika alkalmazása |
209-220 |