Élelmiszervizsgálati Közlemények

2011. évi LVII. kötet tartalomjegyzéke

(kötet) oldal

Biró György: Beszámoló a VII. Nemzetközi Táplálkozásmarketing Konferenciáról “Táplálkozásmarketing elméletben és gyakorlatban”

(4) 245-252

Cseh Júlia, Szeitzné Szabó Mária és Beczner Judit: A környezeti és társadalmi tényezők változásának hatása a növényi élelmiszerek biztonságosságára

(1) 5-16

Csernus Olívia, Andrássy Éva, Bata-Vidács Ildikó, Beczner Judit és Farkas József: Penicillium expansum és Aspergillus niger növekedési hőmérséklet- és vízaktivitás-függésének vizsgálata, különös tekintettel a klímaváltozásra

(4) 209-218

Dalmadi István, Fail József, Hitka Géza és Balla Csaba: SPME-GC technika alkalmazása élelmiszer-technológiai kutatásokban

(2) 99-110

Detert Brinkmann, Rolf Ibald, Thorsten Klauke and Brigitte Petersen: Hat Szigma az élelmiszertermelésben – a biológiai folyamatok optimalizálásának kihívásai

(2) 92-98

Farkas Valér, Dalmadi István és Hartyáni Piroska: Gyümölcslevek romlását okozó savtűrő baktérium anyagcseretermékének kimutatása elektronikus orral

(3) 156-168

Juhász Réka, Zeke Ildikó Csilla , Balla Csaba és Barta József: Oszcillációs reometria alkalmazása az élelmiszervizsgálatokban

(4) 226-237

Juhász Réka, Zeke Ildikó Csilla, Balla Csaba és Barta József: Oszcillációs reometria alkalmazása az élelmiszervizsgálatokban

(3) 169-180

Juliane Lang, Detert Brinkmann és Brigitte Petersen: QUARISMA – Minőség- és kockázatmenedzsment a hústermelő láncokban

(4) 219-225

Kókai Zoltán: Új Széchenyi Terv projektismertető: Korszerű tananyagok az élelmiszervizsgálatok szolgálatában

(3) 188-189

Magyarország többéves nemzeti élelmiszerlánc-ellenőrzési terve (2010. január 1. - 2014. december 31.)

(1) 31-64

Marion Bonnefille: Élelmiszerek ízoptimalizálása elektronikus nyelv segítségével

(2) 73-82

Miflora M. Gatchalian és Marife Cruz: Érzékszervi minőségmérés egy esettanulmányon keresztül

(3) 141-155

Roger Fenwick: Eurofoodchem XVI. Konferencia Gdanskban: Az élelmiszer¬kémia hozzájárulása az egészségügyhöz

(3) 181-182

Szabó S. András: A radioaktív szennyeződés jelentősége az élelmiszerminőségben, illetve élelmiszerbiztonságban

(1) 17-23

Szigeti Tamás János: Viták a tiltott állatgyógyászati szerekből származó maradékanyagok mérési eredményei körül

(1) 24-30

Török Kitti, Bugyi Zsuzsanna, Hajas Lívia, Adonyi Zsanett és Tömösközi Sándor: Az élelmiszerallergének mérésének lehetőségei ma – kihívások, megoldások, a fejlesztés irányai

(2) 83-91

Angol Királyi Vegyész Társaság Analitikai Módszerek Bizottságának 16A hírlevele: Mi a mintavétel bizonytalansága és ez miért fontos?

(2) 111-114

Angol Királyi Vegyész Társaság Analitikai Módszerek Bizottságának 12. hírlevele: A J-diagram – egyszerű grafikon az analitikai minőségellenőrzésre

(3) 183-187

Angol Királyi Vegyész Társaság Analitikai Módszerek Bizottságának 13. hírlevele: Terminológia – kulcs az analitikai tudomány megértéséhez: 1. rész: Pontosság (Accuracy), Precizitás (Precision) és Bizonytalanság (Uncertainty)

(4) 238-244

Hírek a külföldi élelmiszer-minőségszabályozás eseményeiről

(1) 65
(2) 115-133
(3) 190-201
(4) 253-268

Nemzetközi rendezvénynaptár

(1) 66
(2) 134
(3) 202
(4) 270

 

Vissza az Élemiszervizsgálati Közlemények honlapjára