MEGHÍVÓ
A EOQ MNB Informatikai Szakbizottsága, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Számítástechnikai Szakosztálya, az (ISC)2 Hungary Chapter és az ISACA Magyar Fejezete közös rendezvényére

Hely:

Az Óbudai Egyetem, Neumann Informatikai Kar,
III. ker., Óbuda, Bécsi út 96/b., F03 előadóterem

Időpont:

2016. december 5. hétfő, 17.30 óra

Új adatvédelmi szabályozás az Európai Unióban -
új időszámítás a magánszféra védelmében
előadó: Dr. Szabó Endre Győző
elnökhelyettes, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Gyökeresen változik meg az Európai Unió adatvédelmi szabályozása másfél éven belül. Az új szabályok alkalmasak arra, hogy piaci pozíciókat rendezzenek át, nem véletlenül kísérte az Unió történetének legerőteljesebb lobbi tevékenysége a négyéves jogalkotás időszakát.

Az új szabályok ambíciózusak: világszerte kikényszeríthetőséget követelnek az uniós szabályoknak, az éves globális árbevétel 4%-áig terjedő bírsággal fenyegetve a jogsértő adatkezelőket. Mi valósul meg mindebből, és hogyan készülnek az európai adatvédelmi hatóságok új szerepükre? Hogyan viszonyul mindehhez az Egyesült Államokba irányuló adattovábbítás új kerete, a Safe Harbort felváltó Privacy Shield?

Az új jogi rezsim 2018. május 25-étől alkalmazandó. A visszaszámlálás elkezdődött, az előadás keretében áttekintjük, hogy hol tartunk 2016 novemberében.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Dr. Szenes Katalin
az EOQ Szakbizottság, az (ISC)2 Hungary Chapter és a HTE Szakosztály elnöke
szenes.katalin@nik.uni-obuda.hu

Vissza az EOQ MNB honlapjára