MEGHÍVÓ
A EOQ MNB Informatikai Szakbizottsága, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Számítástechnikai Szakosztálya, az (ISC)2 Hungary Chapter és az ISACA Magyar Fejezete közös rendezvényére

Hely:

Az Óbudai Egyetem, Neumann Informatikai Kar,
III. ker., Óbuda, Bécsi út 96/b., F03 előadóterem

Időpont:

2016. október 24. hétfő, 17.30 óra

A NIST SP 800-53 szabvány áttekintése, és alkalmazása a
2013. L. törvény kapcsán
előadó: Lengré Tamás
ügyvezető igazgató, ASC Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft.

A 2013. évi L. törvény (Ibtv.) végrehajtásához kiadott 41/2015 BM rendelet alapján az elektronikus információs rendszereket biztonsági osztályokba kell sorolni. A biztonsági osztályokra meghatározott követelmények alapját a NIST SP 800-53-as kvázi szabványban lefektetett irányelvek és követelmények képezik. Az előadásban szó lesz arról, miben több a NIST SP 800-53 az Ibtv-ben megfogalmazottakhoz képest, valamint arról is, miért célszerű a NIST SP 800-53 dokumentációját mankóként használni az Ibtv. előírásainak teljesítése során.

(A beluügyminiszter 41/2015. (VII. 15.) BM rendelete az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvényben meghatározott technológiai biztonsági, valamint a biztonságos információs eszközökre, termékekre, továbbá a biztonsági osztályba és biztonsági szintbe sorolásra vonatkozó követelményekről)

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Dr. Szenes Katalin
az EOQ Szakbizottság, az (ISC)2 Hungary Chapter és a HTE Szakosztály elnöke
szenes.katalin@nik.uni-obuda.hu

Vissza az EOQ MNB honlapjára