Kísérlettervezés tanfolyam

Időpontok: 2017. május 19. és 25-26.,

Helyszín: EOQ MNB Képzési Központ

Jelentkezési határidő: 2017. május 1.

Meghívó: http://eoq.hu/akt17/mh170519.pdf

Az EOQ MNB Kísérlettervezés tanfolyama jól illeszkedik a már eddig is meghirdetett Zöld- és Feketeöves Statisztikus tanfolyamok sorába, melyek mind a minőséggel foglalkozó hazai szakemberek statisztikai ismereteinek továbbfejlesztését szolgálják.

Kísérlettervezés segítségével gazdaságosan megállapítható, hogy a folyamatot vagy terméket befolyásoló fontos faktorokat milyen szintre kell állítani, hogy az eredmény a legkisebb ingadozást produkálja a kívánt optimális kimenet szintjén.

A tanfolyam a kísérlettervezéshez szükséges fejlett technikák (hipotézis vizsgálat, variancia-analízis, regresszió) megemlítése után rátér a faktoros kísérleti tervek tárgyalására és az eredmények elemzésére (teljes- és részfaktor tervek, blokk-képzés, tervek kiválasztása, és átalakítása, numerikus és grafikus elemzések, optimalizálás stb.).

Tanfolyam tematikája megtekinthető: http://www.lkq.hu/szigma/files/temadoe.pdf

A bonyolultnak látszó elemzések és következtetések könnyen és hatékonyan elvégezhetők a Minitab statisztikai szoftver segítségével, melyet a tanfolyam idejére rendelkezésre bocsájtunk. A tréning során a résztvevők saját (hozott) számítógépeiket használják. A számítógéppel szembeni követelmény megtekinthető: www.lkq.hu/szigma/files/pckovete.htm.

A képzés segítséget nyújt a Lean és Hat Szigma minőségfejlesztő programokban résztvevők számára, de hasznos lehet a munka és az élet más területein is, ahol az ingadozásokat figyelembe kell venni a döntések meghozatalához. A tanfolyam végén a résztvevők EOQ MNB igazolást kapnak a tanfolyam elvégzéséről.

A tanfolyam előadója: Lakat Károly (EOQ Minőségügyi szakértő, L.K. Quality Bt., a MINITAB szoftverek hazai forgalmazója).

A háromnapos EOQ MNB Kísérlettervezés képzés díja: 120 000,- Ft + ÁFA A részvételi díj magában foglalja a tananyagot, az ebédet, kávét, üdítőt és aprósüteményt.

A résztvevők létszáma korlátozott, ezért a jelentkezéseket időrendi sorrendben fogadjuk el. Azok részére, akik az EOQ MNB által szervezett Zöld- és Feketeöves Statisztikus valamint a Hat Szigma Zöldöves minőségügyi szakember tanfolyamon részt vettek, vagy EOQ MNB regisztrált tagok, továbbá egy cégtől 2 főnél több résztvevő számára – egyéni megállapodás alapján – a részvételi díjból kedvezményt adunk.

A részvétellel kapcsolatos egyéb tájékoztató:

– Jelentkezés a mellékelt Jelentkezési lapon lehetséges, amelyet e-mailen, faxon vagy postán lehet az EOQ MNB címére eljuttatni.

– Az aláírt Jelentkezési lap szerződésnek minősül. Lemondási határidő: a tanfolyamot megelőző 10. munkanap.

– A részvétel átruházható, ezért a befizetett részvételi díj visszatérítésére nincs lehetőség.

– A résztvevőnek nyújtott vendéglátás költsége (étkezés) adóköteles, amit a munkáltató/ kifizető köteles befizetni (SZJA törv. 69 § (1). F. pontja).

– Ha a bejelentkezett résztvevő, illetve helyette más személy mégsem vesz részt a tanfolyamon, és a megküldött számla kiegyenlítésére (pl. fizetésképtelenség miatt) nincs lehetőség, akkor a kiegyenlítetlen számlát sztornírozás végett kérjük visszaküldeni.

– További felvilágosítást az EOQ MNB Központi Titkárságán Heiszman Judit minőségügyi és képzési vezető (tel: (06 1) 2128803, e-mail: info@eoq.hu), valamint az EOQ MNB Hat Szigma Szakbizottságának elnöke, Lakat Károly (tel: (06 1) 2620412, e-mail: lakat@lkq.hu) ad.

Mellékletek:

• Jelentkezési lap az „EOQ MNB Kísérlettervezés” tanfolyamra
• Egyéni Belépési Nyilatkozat (http://eoq.hu/belep-e.doc)

Jelentkezési lap: http://eoq.hu/akt17/jel170519.doc