03. Élelmiszer Szakbizottság

Éves tevékenység és következő évi terv: 2006

Vissza a Szakbizottság nyitólapjára

Elnök: Dr. Molnár Pál
Társelnök: Dr. Rácz Endre
                Szegedyné Fricz Ágnes
Titkár: Dr. Erdős Zoltán
Nemzeti képviselő: Pallóné dr. Kisérdi Imola
Tagok száma (2006. december 31.): 383

Élelmiszer-biztonsági Munkacsoport

Vezető: Dr. Erdős Zoltán
Titkár: Dr. Kókai Zoltán
Tagok száma: 46

Hagyományos Élelmiszer Munkacsoport

Vezető: Pallóné dr. Kisérdi Imola
Titkár: Popovics Anett
Tagok száma: 134

A Szakbizottság 2006. évi tevékenysége

A 400 körüli szakbizottsági taglétszám 2006-ban lényegében szinten maradt. A Szakbizottság az elmúlt évben összesen 12 rendezvényt szervezett, melyeken több mint 1000 résztvevő jelent meg. A rendezvények közül több központi rendezvényként is szerepel. A Hagyományos Élelmiszer Munkacsoport kissé növelte létszámát és nagy aktivitást fejtett ki. Az Élelmiszerbiztonsági Munkacsoport szintén folytatta hasznos tevékenységét.

A szakbizottsági tagok az elmúlt évben is tagsági jogon járó kiadványként kézhez kapták az “Élelmiszervizsgálati Közlemények” szakfolyóiratot, amelyben több szakbizottsági rendezvényről szóló és az első EOQ Élelmiszerbiztonsági Rendszermenedzser tanfolyamot ismertető beszámoló is megjelent.

Rendezvények, szakmai napok, szemináriumok, munkacsoport-ülések

2006-ban a Szakbizottság és munkacsoportjai a következő nagyobb rendezvényeket szervezte meg:

További jelentős események

A Szakbizottság 2007. évi munkaprogramja

Az IAMA Világfórum és Konferencia előkészületeivel kapcsolatos feladatok ellátására az FVM illetékes vezetőivel együttműködve külön munkaterv szerint kerül sor.

Téma

Időpont és helyszín

Szervező és Közreműködő

“A közétkeztetés aktuális minőségi és biztonsági feladatai” országos konferencia

Január 11.
Budapest
OTH, Fodor terem

Központi Titkárság
Élelmiszeripari Szb.
Közétkeztetési, Vendéglátási és Turisztikai Szb.

“A hagyományos termékek piacrajutási lehetőségei az új közösségi rendeletek alapján” országos konferencia

Február 22.
Budapest
FVM

Központi titkárság Hagyományos Élelmiszeripai Munkacsoport

“EOQ Élelmiszerbiztonsági rendszermenedzser” tanfolyam

Április 16-20.
Hotel Budapest

Központi Titkárság Élelmiszeripari Szb.

“Élelmiszerbiztonsági ellenőrzési tapasztalatok” (Deák Ferenc, FVM )

Április 25.
Budapest, OÉVI

Élelmiszerbiztonsági Munkacsoport

A Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj (MAMD) felkészítő rendezvény

szeptember 26.
FVM

Központi Titkárság Élelmiszeripari Szb. Mezőgazdasági Szb.

“EOQ Élelmiszerbiztonsági rendszermenedzser” tanfolyam

Október 8-12.
Hotel Budapest

Központi Titkárság Élelmiszeripari Szb.

“Minőségmenedzsment az élelmiszeriparban 2007”

November 15.
Szeged

Központi Titkárság Élelmiszeripari Szb.
PICK Szeged Zrt.

“A teljes körű ISO 22000-es szabványcsalád” (Dr. Erdélyi Mihály)

II. félév
Budapest

Élelmiszerbiztonsági Munkacsoport

 

Vissza a Szakbizottság nyitólapjára
Vissza a Szakbizottságok felsorolásához
Vissza az EOQ MNB honlapjára