03. Élelmiszer Szakbizottság

Éves tevékenység és következő évi terv: 2004

Vissza a Szakbizottság nyitólapjára

Elnök: Dr. Molnár Pál
Társelnök: Dr. Rácz Endre
Titkár: Dr. Erdős Zoltán
Nemzeti képviselő: Pallóné dr. Kisérdi Imola
Tagok száma (2004. december 31.): 430

Élelmiszer-biztonsági Munkacsoport

Vezető: Dr. Erdős Zoltán
Titkár: Kókai Zoltán
Tagok száma: 46

TQM Munkacsoport

Vezető: Pallaginé dr. Bánkfalvi Emese
Titkár: Varga László
Tagok száma: 42

Hagyományos Élelmiszer Munkacsoport

Vezető: Pallóné dr. Kisérdi Imola
Titkár: Farnadi Éva
Titkár-h.: Popovics Anett
Tagok száma: 82

A Szakbizottság 2004. évi tevékenysége

A Szakbizottság 2004-ben kis mértékben tovább növelte taglétszámát és összesen 9 rendezvényt szervezett, illetve azok szervezésében vett részt. Ezeken közel 800 résztvevő jelent meg. A rendezvények közül több központi rendezvényként is szerepel, mivel azok részvételi-díjasak voltak. Továbbra is rendszeresen és eredményesen működik az Élelmiszerbiztonsági és a “TQM az élelmiszeriparban” Munkacsoport, melyek több érdeklődésre számot tartó összejövetelt tartottak. 2004. május 19-én megalakult a Hagyományos Élelmiszer Munkacsoport, amelynek meghirdetett fő célkitűzése a hagyományos és tájjellegű élelmiszerek összegyűjtésére irányuló HAGYOMÁNYOK-ÍZEK-RÉGIÓK (HÍR) program stratégiai továbbfejlesztése és az európai szintű hasznosítás elősegítése.

A szakbizottsági tagok az elmúlt évben is tagsági jogon járó kiadványként kapták kézhez az “Élelmiszervizsgálati Közlemények” szakfolyóiratot, amelyben több szakbizottsági rendezvényről szóló beszámoló is megjelent.

Rendezvények, szakmai napok, szemináriumok, munkacsoport-ülések

2004-ben a Szakbizottság a következő rendezvényeket tartotta meg, illetve lebonyolításukban aktívan közreműködött:

Január 14. Budapest (35 résztvevő)
Élelmiszerbiztonsági Munkacsoport ülése
“A kockázatbecslés alkalmazása az üdítőitalipari élelmiszerbiztonsági rendszerekben”

Február 24. Budapest (20 résztvevő)
TQM Munkacsoport ülése
“A munkatársak teljesítményének értékelése és elégedettségének mérése”

Május 12. Budapest (35 résztvevő)
Élelmiszerbiztonsági Munkacsoport ülése
“Az Élelmiszerbiztonsági rendszerek tanúsításának kérdései”

Május 19. Budapest (350 résztvevő)
Részvételi díjas konferencia Budapesten, az FVM-ban
“Az új Élelmiszertörvényből és rendeletekből adódó feladatok”
A “Hagyományos Élelmiszer Munkacsoport” megalakítása

Május 25. Budapest (20 résztvevő)
TQM Munkacsoport ülése
“A vevői elégedettség mérésének és értékelésének lehetőségei”

Július 7. Budapest (50 résztvevő)
Hagyományos Élelmiszer Munkacsoport ülése
“A HÍR gyűjtemény marketing- és kommunikációs stratégiájának továbbfejlesztési lehetőségei”

Október 12. Budapest (35 résztvevő)
Élelmiszerbiztonsági Munkacsoport ülése
“Az élelmiszerbiztonság egyes szakkifejezései”

Október 13. Komárom (35 résztvevő)
Hagyományos Élelmiszer Munkacsoport ülése
“A HÍR gyűjtemény sütőipari termékeinek hagyományőrzése”

Október 28. Szeged (80 résztvevő)
Részvételi díjas konferencia a Szegedi Forrás Szállóban
“Minőségmenedzsment az élelmiszeriparban 2004”

November 25. Budapest (60 résztvevő)
Hagyományos Élelmiszer Munkacsoport ülése
“Hagyományos élelmiszereink hasznosítási stratégiájának gyakorlati megvalósítása”

A Szakbizottság 2005. évi munkaprogramja

Téma

Időpont és helyszín

Szervező és közreműködõ

“Szolgáltató cégek belső auditorképzése minőségügyi alapismeretekből és az étkeztetés minőségirányítási rendszeréből”

január 18-21.

Hévíz

MMM Kht.

Központi Titkárság

Élelmiszer Szakbizottság

“Képelemzésalapú új vizsgálati módszer őszibararck és mandarin minőségének javítása céljából”

“Alma színjellemzőinek és érzékszervi adatainak összefüggésvizsgálata”

február 8.

Budapesti Corvinus Egyetem

Statisztikai Módszerek Szakbizottság

Élelmiszer Szakbizottság

“A hagyományos éelelmiszerek és az élelmiszerbiztonság”

február 16.

Budapest, Wessling Kémiai Laboratórium

Hagyományos Élelmiszerek Munkacsoport

“Az élelmiszerszabályozás időszerű kérdései és a korszerű élelmiszerbiztonsági rendszerek”

május 12.
Budapest, FVM

Színházterem

Központi Titkárság
Élelmiszer Szakbizottság

“A hagyományos élelmiszerek statisztikai elemzése fogyasztói szempontból”

május 24.

Budapesti Corvinus Egyetem

Hagyományos Élelmiszerek Munkacsoport

Statisztikai Módszerek Szakbizottság

EOQ Élelmiszerbiztonsági rendszermenedzser tanfolyam

június 6-10.

Budapest

Központi Titkárság

Élelmiszer Szakbizottság

Pályázati lehetőségek a HÍR termékek hasznosítására – Fiatal gazdák támogatása

szeptember

Nyíregyháza-Sóstó, Múzeumfalu

Hagyományos Élelmiszerek Munkacsoport

“Minőségmenedzsment az élelmiszeriparban, 2005”

október 6.
Szeged, Forrás Szálló

EOQ MNB Központi Titkárság
Élelmiszer Szakbiz..
Pick Szeged Rt.

EOQ Élelmiszerbiztonsági auditor tanfolyam

november 21-24.

Budapest

Központi Titkárság

Élelmiszer Szakbizottság

“A HÍR termékek hasznosításának eredményei a közösségi marketing eszközeivel”

november

Budapest, AMC

Hagyományos Élelmiszerek Munkacsoport

Az Élelmiszerbiztonsági, a TQM az élelmiszeriparban és a Hagyományos Élelmiszerek Munkacsoport üléseire csak a bejelentkezett EOQ MNB tagok kapnak meghívót. Bejelentkezni az EOQ MNB Központi Titkárságán és a Munkacsoportok vezetőinél bármikor lehetséges.

Vissza a Szakbizottság nyitólapjára
Vissza a Szakbizottságok felsorolásához
Vissza az EOQ MNB honlapjára