03. Élelmiszer Szakbizottság

Éves tevékenység és következő évi terv: 2003

Vissza a Szakbizottság nyitólapjára

Elnök: Dr. Molnár Pál
Társelnök: Dr. Rácz Endre
Titkár: Dr. Erdős Zoltán
Nemzeti képviselő: Pallóné dr. Kisérdi Imola
Tagok száma (2003. december 31.): 425

Élelmiszer-biztonsági Munkacsoport

Vezető: Dr. Erdős Zoltán
Titkár: Kókai Zoltán
Tagok száma: 46

TQM Munkacsoport

Vezető: Pallaginé dr. Bánkfalvi Emese
Titkár: Varga László
Tagok száma: 42

Hagyományos Élelmiszer Munkacsoport

Vezető: Pallóné dr. Kisérdi Imola
Titkár: Popovics Anna
Tagok száma: 20

A Szakbizottság 2003. évi tevékenysége

A Szakbizottság 2003-ban igen jelentősen növelte taglétszámát és összesen 9 rendezvényt szervezett, illetve szervezésében vett részt, amelyeken közel 800 résztvevő jelent meg. A rendezvények közül több központi rendezvényként is szerepel, mivel azok részvételi-díjasak voltak. Továbbra is rendszeresen és eredményesen működik az Élelmiszer-biztonsági Munkacsoport. A másik munkacsoport “TQM az élelmiszeriparban” szintén sikeresen működött és több nagy érdeklődésre számot tartó összejövetelt szervezett.

A szakbizottsági tagok továbbra is tagsági jogon járó kiadványként kapták kézhez az “Élelmiszervizsgálati Közlemények” szakfolyóiratot, amelyben több szakbizottsági rendezvényről szóló beszámoló is megjelent, és amelynek kiadását az EOQ MNB sokoldalúan támogatja.

Rendezvények, szakmai napok, szemináriumok, munkacsoport-ülések

2003-ban a Szakbizottság a következő rendezvényeket tartotta meg, illetve működött aktívan közre lebonyolításukban:

Január 23. Budapest (18 résztvevő)
TQM Munkacsoport ülése
“Az FVM által támogatott QFD projekt eredményei”

Január 29. Budapest (kb. 35 résztvevő)
Élelmiszer-biztonsági Munkacsoport ülése
“Étkeztetés és a HACCP”

Március 19. Budapest (300 résztvevő)
Részvételi díjas konferencia Budapesten, az FVM-ban
“A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar felkészülése az EU-tagságra”

Április 16. Budapest (kb. 35 résztvevő)
Élelmiszer-biztonsági Munkacsoport ülése
“AIB tanító rendszer - auditok és kihatásuk az előállítóra”

Május 15. Szeged (20 résztvevő)
TQM Munkacsoport ülése
“Az FVM által támogatott benchmarking projektek eredményei”

Szeptember 4. Budapest (25 résztvevő)
TQM Munkacsoport ülése
“EFQM Kiválóság Modell és az önértékelés”

Szeptember 17. Budapest (kb. 35 résztvevő)
Élelmiszer-biztonsági Munkacsoport ülése
“Slowfood” és “Az EFSIS élelmiszerbiztonsági tanúsítás tapasztalatai”

Október 15. Szeged (250 résztvevő)
Részvételi díjas konferencia Szegeden, a Forrás Szállóban
“Minőségmenedzsment az élelmiszeriparban 2003”

November 6. Budapest (24 résztvevő)
TQM Munkacsoport ülése
“BSC és a stratégiai mutatószámrendszer”

A felsorolt rendezvényeken túlmenően a Szakbizottság egy vezetőségi ülést tartott és társrendezőként még 6 más szakbizottsági rendezvény programjában múködött közre.

A Szakbizottság 2004. évi munkaprogramja

Az Élelmiszer-biztonsági és a TQM Munkacsoport üléseire csak a külön regisztrált EOQ MNB tagok kapnak meghívót. Bejelentkezni az EOQ MNB Központi Titkárságán és a Munkacsoportok vezetőinél bármikor lehetséges.

A Szakbizottság – a felsorolt rendezvényeken túlmenően – a következő feladatok végrehajtásában működik közre:

A 2004. évre tervezett rendezvények a következők

Téma

Időpont és helyszín

Szervező Szakbizottságok

Az Élelmiszer-biztonsági Munkacsoport ülése

január 14.
BKÁÉ

Élelmiszer Szakbiz.
Élelmiszer-biztonsági Munkacsoport

“Az élelmiszerszabályozás időszerű kérdései és a korszerű élelmiszerbiztonsági rendszerek”

január 29.
Budapest, FVM

EOQ MNB Központi Titkárság
Élelmiszer Szakbiz.

Az Élelmiszer-biztonsági Munkacsoport ülése

május 12.
BKÁE

Élelmiszer Szakbiz.
Élelmiszer-biztonsági Munkacsoport

“A matematikai-statisztika oktatása az egyetemen és a felnőttoktatásban” – Dr. Ittzés András és Bányainé dr. Sándor Julianna

május 18.
BKÁE

Statisztikai Módszerek Szakbiz.
Oktatási és Továbbképzési Szakbiz.
Élelmiszer Szakbiz.

“A vevői elégedettség mérése”

május 25.
Budapest

Élelmiszer Szakbiz.
TQM Munkacsoport

“Vetőmagtételek egyesíthetőségének vizsgálata számítógépes módszerrel” – Drégelyi Kiss Ágota

június 8.
BKÁE

Statisztikai Módszerek Szakbiz.
Oktatási és Továbbképzési Szakbiz.
Élelmiszer Szakbiz.

“A beszállítók értékelésének lehetőségei, módszerei”

szeptember 7.
Budapest

Élelmiszer Szakbiz.
TQM Munkacsoport

Az Élelmiszer-biztonsági Munkacsoport ülése

szeptember
BKÁE

Élelmiszer Szakbiz.
Élelmiszer-biztonsági Munkacsoport

“Színjellemzők és érzékszervi tulajdonságok vizsgálata statisztikai módszerrel” - Dr. Zana János
“Reológiai és érzékszervi jellemzők összefüggésének feltárása” - Dr. László Péter

október 5.
BKÁE

Statisztikai Módszerek Szakbiz.
Élelmiszer Szakbiz.

“Az élelmiszerbiztonság szakkifejezései” - Dr. Erdős Zoltán

október 19.
BMF

Terminológiai Szakbiz.

“Minőségmenedzsment az élelmiszeriparban, 2004”

október 21.
Szeged,
Forrás Szálló

EOQ MNB Központi Titkárság
Élelmiszer Szakbiz..
Pick Szeged Rt.

“Az érzékszervi minőségvizsgálat statisztikai módszerei” – Kókai Zoltán

november 9.
BKÁE 1)

Statisztikai Módszerek Szakbiz.
Élelmiszer Szakbiz.

“Nemzeti Minőségi Díj értéke az EU csatlakozást követően”

november 23.
Budapest

Élelmiszer Szakbiz.
TQM Munkacsoport

Vissza a Szakbizottság nyitólapjára
Vissza a Szakbizottságok felsorolásához
Vissza az EOQ MNB honlapjára