Termelői közösségek napja

2018. december 7., Agrárminisztérium, Budapest, Kossuth Lajos tér 11.

Szeretettel meghívjuk Önt az Agrárminisztérium szervezésében a „TERMELŐI KÖZÖSSÉGEK NAPJA” címmel tartandó szakmai rendezvényünkre!

Meghívó: http://eoq.hu/2018/mh181207.pdf
A meghívó nyomtatható és további információkat tartalmaz!

A Termelői Közösségek Napjának évenként megszervezésével célunk a hagyományos termékeket előállító közösségek tevékenységének szakmai támogatása, együttműködésük és tapasztalatcseréjük elősegítése. A jól működő termelői közösségek az agrártermékek földrajzi árujelzői oltalmának letéteményesei. Jó gyakorlatuk bemutatásával az agrárgazdaság más szereplői számára mutatnak követendő példát és adják át hasznosítható tapasztalataikat.

A konferencia keretében kerül sor az agrárminiszter által adományozott „Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért” elismerés átadására a példaértékű tevékenységet folytató közösségek számára, majd a Hagyományok-Ízek-Régiók Program keretében a HÍR védjegy használati jogára sikerrel pályázók részére az elismerő díjak és oklevelek ünnepélyes átadására.

A földrajzi árujelző oltalmat kérelmezők közül az elmúlt időszakban nemzeti oltalmat szerzett termékek termelői illetve csoportosulásaik szintén az ünnepség keretében vehetik át a miniszteri elismerő okleveleket.
A Legkedveltebb Borvidéki Település címet idén is az a borvidéki település nyerte el, ahol a legtöbben koccintottak, de azok a települések is elismerésben részesülnek, amelyek a borvidékükön érték el a legjobb eredményt.

Időpont:  2018. december 7. (péntek); 10:00 – 13:00 óráig
Helyszín: Agrárminisztérium, Darányi Ignác terem, 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 11.
Regisztrációs határidő: 2018. december 5.

A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet a következő linken tehet meg:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScbFBamXQDEbjehKJHqY6_8UcXfrAPEf9CYoIxymW7aX00d7A/viewform

A rendezvényen való részvétel ingyenes.

Amennyiben problémája adódna a regisztráció során, kérjük keresse kollégánkat a +36-1-795-5737 telefonszámon vagy a hir@am.gov.hu email címen.

KÍSÉRŐ RENDEZVÉNYEK:
Mozgó Piac HÍR védjegyes és földrajzi árujelzős termékek termelőivel délelőtt 9-13 óra között.