Big data és antipatternek – Mit ne csináljunk?!

Informatika.Neked előadássorozat,
Kecskemét, 2018. november 7. 14 óra

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az EOQ MNB Informatikai Szakbizottsága, a Neumann János Egyetem Informatika Tanszéke, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Számítástechnikai Szakosztálya, az (ISC)2 Hungary Chapter, és az ISACA Magyar Fejezete közös rendezvényére, az Informatika.Neked előadássorozat következő előadására

Előadó: Kazi Sándor
Dátum: 2018. november 7. 14:00 – 15:30
Helyszín: NJE GAMF MIK, Informatika Tanszék, 4/315-ös terem

Az előadás tartalmáról:
Az előadás alkalmával körüljárjuk mit jelent ma a “big data” kifejezés, mi változik az életünkben üzemeltetés és eszközök szempontjából:
– Mikor nevezhetünk valamit big data problémának?
– Miben különbözik ez a nem big data esetektől?
– Mik a tipikus jellemzői egy big data környezetnek?
– Hogyan kapcsolódik ez a gépi tanuláshoz?
Ezután azzal foglalkozunk, hogy milyen típushibákat szoktak elkövetni ilyen eszközök bevezetése vagy alkalmazása közben, és hogyan tudhatjuk ezeket elkerülni.

Az előadó bemutatása:
Kazi Sándor 2011 óta foglalkozik big data eszközökkel illetve az ahhoz szorosan kapcsolódó gépi tanulással, adatelemzéssel főként magyar és nemzetközi nagyvállalatoknál. Szakterülete elsősorban a szükséges infrastruktúra tervezése illetve megvalósítása, de mind az üzemeltetés mind az elemzés és gépi tanulás területén szerzett tapasztalatot. Rendszeres előadó a Budapesti Műszaki Egyetemen és az Oracle University színeiben illetve több más csoportosulásban is.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Az előadáson történő részvétel ingyenes.

Kérjük, jelezze részvételi szándékát az esemény Facebook oldalán:
https://www.facebook.com/events/467093130476947/