Lexi.business: Augmented Artifical Intelligence

Informatikai Szakbizottság, 2018. október 29., Óbudai Egyetem

Az EOQ MNB Egyesület Informatikai Szakbizottsága, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Számítástechnikai Szakosztálya, az (ISC)2 Hungary Chapter és az ISACA Magyar Fejezete közös rendezvénye:

Helyszin: Óbudai Egyetem, Neumann Informatikai Kar, III. ker., Óbuda, Bécsi út 96/b, F05 terem
Időpont: 2018. október 29. hétfő, 16.30

Lexi.business: Augmented Artifical Intelligence

Bár több évtízed telt el azóta, hogy az emberiség a mesterséges intelligencia megalkotásával kísérletezik, 10-15 évenként újra és újra felmerül a robot-kérdés, ugyanakkor messze még a szingularitás. Az emberek jelentős része fél a mesterséges intelligencia térnyerésétől, másik része örömmel üdvözli az önvezető gépjárműveket, az MI-vezérelt mobileszközöket.

Az előadásban egy olyan magyar startup, az iLex mesterséges intelligencia-vezérelt alkalmazásai bemutatására kerül sor, amely az IBM Watson technológia felhasználásával fejleszti saját, alkalmazott (applied) AI megoldásait, s ezzel olyan elismerést vívott ki a nemzetközi üzleti alkalmazások körében, hogy tavaly óta nemzetközi esettanulmányként fent van első jogi robotja: LEXI, az amerikai IBM hivatalos website-ján.

LEXI ma már business, azaz az üzleti – és nemcsak a jogi munkában nyújt segítséget. Az iLex Zrt. – figyelemmel arra, hogy LEXI több egyetem: a BGE, a PTE hallgatója ma már, 2018. októberétől „AI Next Generation” címmel nemzetközi versenyt indít, hogy minél több magyar egyetemista meg tudjon ismerkedni LEXI-vel és be tudja mutatni AI készségét a nemzetközi piacokon.

Előadók:
dr. Ritter Marianna, CEO, alapító,
dr. Pokó Diána COO
és LEXI, iLex Systems Zrt
www.aigeneration.net, www.ibm.com/case-studies/iLex

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Dr. Szenes Katalin
az EOQ Szakbizottság, a HTE Szakosztály és az (ISC)2 Hungary Chapter elnöke
szenes.katalin@nik.uni-obuda.hu