Élelmiszervizsgálati Közlemények

1997. évi XLIII. kötet tartalomjegyzéke

(kötet) oldal

Alfred Wiesenberger: A gyümölcslé-ipar Európai Minőségellenőrző Rendszere (EQCS)

(4) 266

Anita Kochan: HACCP kézikönyv élelmiszeripari kis- és középvállalkozások számára

(4) 279

Biacs Péter: A minőség dimenziói az élelmiszergazdaságban

(2) 89

Fábri Ilona: A FAO/WHO Codex Alimentarius Élelmiszerhigiéniai Bizottság 1997-ben befejezett és folyamatban lévő munkái

(3) 212

Komáromy Attiláné: Beszámoló “Az új Élelmiszertörvény végrehajtásának tapasztalatai, valamint a “szívbarát” élelmiszerek kritérium-rendszere és tápérték-jelölése” témájú rendezvényről

(3) 208

Kovács Ágnes, Simonné Sarkadi Lívia és Mincsovics Emil: Biogén aminok meghatározása túlnyomásos rétegkromatográfiás módszerrel

(2) 104

Lásztity Radomir: A “Chemical Reactions in Foods III” nemzetközi szimpóziumon: Új irányzatok az élelmiszerkémiában

(1) 46

Lásztity Radomir: Beszámoló az “EURO-RESIDUE III. Konferenciáról” és a “Minőségbiztosítás az élelmiszervizsgáló Laboratóriumokban” témájú nemzetközi szimpóziumról

(2) 141

Lásztity Radomír: Az EURO FOOD CHEM IX: Konferencia és a FECS FOOD CHEMISTRY Tagozat ülése

(4) 298

Lukács Gábor: A mikroszkópos élelmiszervizsgálatok múltja, jelene és jövője

(2) 122

Lukács Gábor : A méz pollenvizsgálatának alkalmazásáról és használhatóságáról

(3) 198

Molnár Pál: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények XLII. kötetéről

(1) 5

Molnár Pál: Az élelmiszerek minőségalakulása 1996-ban a hatósági minőségellenőrzés megállapításai alapján

(1) 10

Molnár Pál: Az élelmiszervegyészek tevékenységi területe

(1) 52

Molnár Pál: “Az Európai Minőségügyi Hét Magyarországon, 1997” élelmiszeripari rendezvényei

(4) 257

Noel McGlinchey: A zselatin, a módosított keményítő és a tej zsírmentes szárazanyagainak kölcsönhatása hőkezelt joghurtokban

(2) 134

Nógrádi Sándor: ATP-biolumineszcencia: egy lehetőség a higiénés gyorsellenőrzés és a HACC Program megvalósításához

(2) 129

Örsi Ferenc, Sarudi Imre és Lassú Istvánné: Különböző állatfajok májának megkülönböztetése ásványi összetétel alapján

(2) 112

Rácz Endre: A Magyar Élelmiszerkönyv helye és szerepe a magyar élelmiszerszabályozás új rendszerében

(3) 173

Sebők András: HACCP és GMP – élelmiszerbiztonsági menedzsment rendszerek gyakorlati megvalósítása

(4) 287

Sipos Gáborné: A HACCP módszer oktatásának és alkalmazásának tapasztalatai Magyarországon

(4) 291

Szalay Gábor, Tóth Ágnes, Lásztity Radomir és Salgó András: DNS meghatározásán alapuló technikák az élelmiszer-minőségellenőrzésben

(2) 97

Temesvári János és Hoschke Ágoston: Glükóztartalom enzimes meghatározása kísérleti mintákban

(1) 35

Zsarnóczay Gabriella: Foszfatázaktivitás meghatározás nemzetközi körtesztjének értékelése

(3) 185

A magyar élelmiszerjoggal kapcsolatos érvényes előírások jegyzéke

(1) 57

Az AOAC International közleményei és a közzétett új analitikai módszerek

(3) 242

Az Élelmiszertörvény és a Magyar Élelmiszerkönyv értelmezése

(3) 214
(4) 301

1996. évi tartalomjegyzék

(1) 81

A KÉKI - Élelmiszer Minőségügyi Információs Centrum hírei

(1) 65
(2) 145
(3) 228
(4) 314

Hazai lapszemle

(1) 74
(2) 156
(3) 248
(4) 324

Külföldi lapszemle

(1) 75
(2) 157
(3) 249
(4) 325

Rendezvénynaptár

(1) 82
(2) 166
(3) 250
(4) 331

Vissza az Élemiszervizsgálati Közlemények honlapjára