Élelmiszervizsgálati Közlemények

1993. évi XXXIX. kötet tartalomjegyzéke

(kötet) oldal

Barabás Béla: Tapasztalatok búza nedvesség- és fehérjetartalmának NIR módszerrel végzett méréséről

(4) 281

Biacs Péter és Erdész Sándor: Minőségi Hét Magyarországon

(1) 59

Csapó János és Stefan Einarson: Élelmiszerek és takarmányok D-aminosav tartalma I. Az aminosav enantiomerek szétválasztása és meghatározása fordított fázisú folyadékkromatográfiával

(4) 290

Gajzágó Ildikó és Balázsy Andrea: Összehasonlító vizsgálatok a LECO FP-428 gyors fehérjemeghatározóval és a Kjeldahl módszerrel

(4) 303

Gönczy Árpád: A magyar hatósági élelmiszerellenőrzés kialakulása és rövid története IV

(1) 13

Gönczy Árpád: A magyar hatósági élelmiszerellenőrzés kialakulása és rövid története V

(1) 45

Hajós Gyöngyi: Elektroforézis és alkalmazása az élelmiszerfehérjék elválasztásában

(1) 6

Harkay Tamásné és Csomárné Bognár Kerka: Tájékoztató a CEN/TC 275. "Élelmiszervizsgálatok horizontális vonatkozásai" Műszaki Bizottság tevékenységéről

(3) 225

Ifj. Biacs Péter és Tóth Árpád: Paprikaőrlemények szártartalom mérése fotoakusztikai spektroszkópiával

(1) 39

Iszber, P., Heppler, Ch., Hodel, Ch., Lang, H. R., Mauser, R., Reust, J. B., Seltner, H. D.: Módszerek nyomelemek meghatározásához

(3) 187

Kovács Erzsébet: Főtt tészták állományi pontszámának meghatározása műszeres méréssel

(2) 115

Kovács Erzsébet: Emulgeátorok sikérszerkezet módosító hatásának vizsgálata valorigráfos módszerrel

(1) 26

Lásztity Radomir: A minőségellenőrzés és analitika fejlődési trendjei a fermentációs úton előállított élelmiszereknél

(4) 273

Molnár Jeannette és Sárdy Miklós: Az oxidált LDL mérési módszereinek összehasonlító vizsgálata

(1) 31

Molnár Pál: Beszámoló a Élelmiszervizsgálati Közlemények XXXVIII. kötetéről

(1) 3

Molnár Pál: Beszámoló a Codex Alimentarius Analitikai és Mintavételi Módszerek Bizottság XVIII. üléséről

(1) 55

Molnár Pál: A hatósági élelmiszerfelügyelet és -szabályozás külföldön IV. Élelmiszerek előállításának és forgalmazásának szabályozása az Egyesült Királyságban

(3) 220

Molnár Pál: Beszámoló a FECS Élelmiszerkémiai Munkacsoport Közép-Európai Kapcsolatok Albizottságának 1993. évi tevékenységéről

(3) 227

Molnár Pál és Pallóné Kisérdi Imola: Élelmiszerek érzékszervi vizsgálata és minősítése V. A fogyasztói preferencia és averzió dinamikája

(4) 278

Molnár Pál: Az EOQ VI. Nemzetközi Élelmiszer Minőségügyi Konferenciája

(4) 314

Nagy Enikő és Jobst Kázmér: Italaink alumínium tartalmáról

(3) 202

Salamon Aurél és Katona László: Az élelmiszerek minőségalakulása 1992-ben a hatósági minőségellenőrzés megállapításai alapján

(2) 93

Sebestyén Róbert: A környezeti radioaktív szennyezettség alakulása Győr-Moson-Sopron megyében 1981-1990 között

(2) 122

Szabó S. András: Aktivációs analízis az élelmiszeranalitikában X., Gamma-aktivációs analízis

(4) 309

Tanács Lajos, Gerő László és Kovács Krisztina: Műtrágyázás hatása őszi búzafajták terméshozamára, sütőipari és egyes beltartalmi tulajdonságaira

(3) 214

Várkonyi Gábor: Beszámoló az EOQ MNB Élelmiszer Szakbizottság márciusi rendezvényeiről

(2) 143

Módszerismertető: Válogatott példák a HPLC biotechnológiai alkalmazásáról

(4) 332

ISO Szabványok jegyzéke a mezőgazdaság és az élelmiszeripar területén

(3) 238

A magyarországi hatósági élelmiszer-ellenőrzés kialakulása és rövid története

(ksz) 3

Az állomások létrejöttének szükségessége

(ksz) 3

A hatósági élelmiszer-ellenőrzés 1894-ig

(ksz) 5

Vegykísérleti és vegyvizsgáló állomások (1894-1945)

(ksz) 6

Vegykísérleti és vegyvizsgáló állomások (1945-1949)

(ksz) 15

Megyei (városi) minőségvizsgáló intézetek (1950-1969)

(ksz) 16

Megyei (fővárosi) élelmiszerellenőrző és vegyvizsgáló intézetek (1970-1982)

(ksz) 22

Megyei (fővárosi) állategészségügyi és élelmiszer ellenőrző állomások (1983-)

(ksz) 31

Arcképek a magyarországi hatósági élelmiszer-ellenőrzés történetéhez (1970-1993)

(ksz) 39

Képjegyzék a magyarországi hatósági élelmiszer-ellenőrzés történetéhez

(ksz) 71

1992. évi tartalomjegyzék

(1) 88

A KÉKI - Élelmiszer Minőségügyi Információs Centrum hírei

(1) 61
(2) 148
(3) 229
(4) 336

Hazai lapszemle

(1) 80
(2) 166
(3) 257
(4) 352

Külföldi lapszemle

(1) 84
(2) 169
(3) 262
(4) 353

Rendezvénynaptár

(1) 87
(2) 182
(3) 269

ksz - Különszám

Vissza az Élemiszervizsgálati Közlemények honlapjára