Élelmiszervizsgálati Közlemények
1990. évi XXXVI. kötet tartalomjegyzéke |
oldal |
Bíró György és Gergely Anna: Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet ünnepi tudományos ülése az intézet fennállásának 40. évfordulója alkalmából |
51 |
Cseháti Tibor: Nagyteljesítményű folyadékkromatográfia alkalmazása az élelmiszeranalitikában |
5 |
Czeglédi-Jankó Gézáné, Éliás Ida és Nagy Edit: Hús és húskészítmények szén-hidrát, nitrát- és fehérjetartalmának meghatározása spetroszkópiás eljárás-sokkal |
219 |
Engelhardt. M.: Nagynyomású folyadékkromatográfia nitrát- és fehérjetartalmának meghatározása spektroszkópiás eljárásokkal |
130 |
Harkayné Vinkler Margit és Hajdú Félix: A-provitaminok vizsgálata növényi nyersanyagokban és növényi alapú késztermékekben |
154 |
Mohos Ferenc, Kocsányi László, Váradi Mária és Biacs Péter: A fotoakusztikus spektroszkópia (PAS) alkalmazási lehetősége az élelmiszeripari nyers- és adalékanyagok minősítésében |
194 |
Molnár Pál: Élelmiszeripari termékek minőségalakulása 1989-ben a hatósági minőségellenőrzés megállapításai alapján |
65 |
Molnár Pál: A CMA minőségi jel szerepe és alkalmazása az NSZK élelr szergazdaságában |
143 |
Nguyen Hung, Siska Elemér, Adányiné Kisbocskói Nóra és Molnár Pál: lonszelektív elektródok alkalmazása az élelmiszeranalitikában III. Fluorid-ion meghatározása |
27 |
Nguyen Hung, Adányiné Kisbocskói Nóra és Molnár Pál: Ionszelektív elektródok alkalmazása az élelmiszeranalitikában IV. Klorid-ion meghatározása |
168 |
Nguyen Hung, Siska Elemér, Adányiné Kisbocskói Nóra és Molnár Pál: Ionszelektív elektródok alkalmazása az élelmiszeranalítikában V. Jodid- és cianid-ion meghatározása |
229 |
Sohár Pálné: A kemizáció és a prevenció az élelmezésügyben |
16 |
Szabó S. András, Borbély-Kiss Ildikó, Kispéter József és Koltay Ede: Aktivációs analízis az élelmiszeranalitikában VIII. Részecske (proton) indukált röntgen-emissziós analízis (PIXE) |
39 |
Temesvári János és Hoschke Ágoston: Amiláz-aktivitás mérésére alkalmas kromogén szubsztrát előállítása |
148 |
Váradi Mária és Tóth Árpád: A NIT/NIR spektroszkópia alkalmazása az élelmiszeranalitikában Gabonaalapú élelmiszerek oldhatatlan, szerves ballasztanyagainak meghatározása |
177 |
Paradicsomsűrítmények káliumtartalmának meghatározása (AAS vagy lángfotometriás eljárás) |
175 |
Élelmiszerek összes ballasztanyagainak meghatározása |
245 |
Klorid meghatározása a konyhasó-tartalom kiszámítására kenyérben, valamint kenyértésztából készített süteményekben |
250 |
1991. évi XXXVII. kötet tartalomjegyzéke |
oldal |
Biacs Péter és Váradi Mária: Beszámoló a Codex Alimentarius Analitikai és Mintavételi Módszerek Bizottság XVII. üléséről |
164 |
Coduro, Erich: A Német Élelmiszerkönyv jelentősége az Európai Gazdasági Közösség számára |
135 |
Cseh Éva és Kiss Béla: Megfigyelések különböző minták stroncium izotóp koncentrációjának változásáról a csernobili katasztrófa után |
226 |
Katona László: Élelmiszerek minőségalakulása 1990-ben |
71 |
Kreutz Attiláné és Tóthné Aranyos Irén: Benzoesav és szorbinsav egymás melletti meghatározása UV-fotometriás módszerrel |
219 |
Molnár Pál: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények XXXVI. kötetéről |
3 |
Molnár Pál: Beszámoló az Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) Élelmiszeripari Bizottságának IV. Konferenciájáról |
32 |
Molnár Pál: Élelmiszerek érzékszervi vizsgálata és minősítése II. Érzékszervi körvizsgálat |
141 |
Molnár Pál, Tóthné Markus Marianna és Boross Ferenc: Élelmiszerek érzékszervi vizsgálata és minősítése III. Gyümölcslevek szakértői és fogyasztói minősítése |
208 |
Molnár Pál: Beszámoló a Codex Alimentarius Főbizottság 19. üléséről |
232 |
Nagy Éva: Élelmiszeranalitikai vizsgálati szabványok minőségbiztosítása |
159 |
Períné Molnár Ibolya és Morvai Magdolna: Almalevek karbonsav- és szacharid-összetevőinek egy oldatból történő gázkromatográfiás mérése |
23 |
Sebestyén Róbert, Sudár Emilné és Tarján Sándor: Radiológiai hamuminták káliumtartalma 40K-aktivitásának meghatározása Módszerösszehasonlító vizsgálat |
113 |
Sebők András: Beszámoló az "Objektív nyersanyagátvételi módszerek az élelmiszeriparban" tudományos ülésről |
36 |
Strecker, Otto: Élelmiszerminőség és marketing |
201 |
Varsányi Iván és Bukosza Gábor: A vákuum- és védőgázas csomagolás élelmiszeripari alkalmazásának kutatásában elért főbb eredmények a szakirodalom tükrében |
5 |
Wittmann János és Reszegi Csaba: Quassin természetes keserítőanyag meghatározása tonik üditőitalokban |
108 |
1992. évi XXXVIII. kötet tartalomjegyzéke |
oldal |
Adjahouinou Cyrille és Farkas Józsefné: Diabetikus édesipari termékek szénhidrát összetételének és összes szénhidrát-tartalmának vizsgálata |
277 |
Aubrecht Erzsébet és Tóth Árpád: A búzaliszt gliadintartalmának vizsgálata ELISA módszerrel |
97 |
Gönczy Árpád: A magyar hatósági élelmiszer-ellenőrzés kialakulása és rövid története I. |
113 |
Gönczy Árpád: A magyar hatósági élelmiszer-ellenőrzés kialakulása és rövid története II |
217 |
Gönczy Árpád: A magyar hatósági élelmiszer-ellenőrzés kialakulása és rövid története III |
293 |
Katona László: A hatósági élelmiszerfelügyelet és -szabályozás külföldön I. Az NSZK élelmiszer-ellenőrzés intézményrendszere és feladatai |
124 |
Kerekes László és Bán Szilvia: Direkt pontenciometrikus kloridtartalom meghatározás módszerösszehasonlító vizsgálata |
282 |
Komáromy Attiláné, Molnár Pál és Palló Kisérdi Imola: A biotermelésre vonatkozó külföldi szabályozások és a hazai alkalmazás lehetőségei |
118 |
Kozma-Kovács Edit, Halász Anna, Hajós Gyöngyi, Sass Ágnes és Boross Ferenc: Liponsav vizsgálata sörélesztőből réteg- és kapilláris gázkromatográfiás módszerekkel |
18 |
Langlais, Rolf: Az élelmiszer-adalékok EGK-szabályozásának jelenlegi helyzete. |
193 |
Lickl, Eleonore: Korszerű műszeres fémanalitikai eljárások: az AAS és az ICR-RES összehasonlítása |
261 |
Makay Piroska és Fekete Zoltánné: Beszámoló az Élelmiszer-Minőségellenőrzés IX. Tudományos Konferenciájáról |
127 |
Molnár Pál: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények XXXVIII. kötetéről |
3 |
Molnár Pál, Tóthné Markus Marianna és Boross Ferenc: Élelmiszerek érzékszervi vizsgálata és minősítése IV. Érzékszervi bírálók képességvizsgálata |
103 |
Molnár Pál: A hatósági élelmiszerfelügyelet és - szabályozás külföldön II. Az Európai Közös Piac és hatásai az élelmiszerfelügyeletre Németországban |
226 |
Molnár Pál: Az élelmiszeranalitika hazai helyzete és a nemzetközi fejlődés trendje |
288 |
Molnár Pál: A hatósági élelmiszerfelügyelet és -szabályozás külföldön III. Élelmiszerfelügyelet és a használati eszközök ellenőrzése Hollandiában |
300 |
Nagy Edit: Körvizsgálati adatok újszerű értékelése és annak tanulságai az élelmiszerek legfontosabb paramétereinek meghatározásában |
33 |
Salamon Aurél és Katona László: Élelmiszerek minőségalakulása 1991-ben a hatósági minőségellenőrzés megállapításai alapján |
173 |
Sebestyén Róbert, Gólya István és Tarján Sándor: Környezeti minták mérésére szolgáló g -spektrometriás mérőrendszerek összehasonlító vizsgálata |
209 |
Sohár Pálné, Soós Katalin és Gergely Anna: Élelmiszerek ólom- és kadmium-tartalmának meghatározására szervezett hazai körvizsgálat tapasztalatai |
201 |
Solm, Jürg: Az élelmiszerkémia fejlődésének irányai |
F |
Szabó S. András: Aktivációs analízis az élelmiszeranalitikában IX. Korszerű eljárások az élelmiszervizsgálatokban |
267 |
Tekes Lajosné, Gergely Anna és Milotay Györgyné: Élelmiszerek egyes rost-frakcióinak vizsgálata |
27 |
Wiesenberger, Alfred és Molnár Pál: A Német Gyümölcslégyártók Védegylete |
89 |
Vissza az Élemiszervizsgálati Közlemények honlapjára