Élelmiszervizsgálati Közlemények
2011. évi LVII. kötet tartalomjegyzéke |
(kötet) oldal |
Biró György: Beszámoló a VII. Nemzetközi Táplálkozásmarketing Konferenciáról “Táplálkozásmarketing elméletben és gyakorlatban” |
(4) 245-252 |
Cseh Júlia, Szeitzné Szabó Mária és Beczner Judit: A környezeti és társadalmi tényezők változásának hatása a növényi élelmiszerek biztonságosságára |
(1) 5-16 |
Csernus Olívia, Andrássy Éva, Bata-Vidács Ildikó, Beczner Judit és Farkas József: Penicillium expansum és Aspergillus niger növekedési hőmérséklet- és vízaktivitás-függésének vizsgálata, különös tekintettel a klímaváltozásra |
(4) 209-218 |
Dalmadi István, Fail József, Hitka Géza és Balla Csaba: SPME-GC technika alkalmazása élelmiszer-technológiai kutatásokban |
(2) 99-110 |
Detert Brinkmann, Rolf Ibald, Thorsten Klauke and Brigitte Petersen: Hat Szigma az élelmiszertermelésben – a biológiai folyamatok optimalizálásának kihívásai |
(2) 92-98 |
Farkas Valér, Dalmadi István és Hartyáni Piroska: Gyümölcslevek romlását okozó savtűrő baktérium anyagcseretermékének kimutatása elektronikus orral |
(3) 156-168 |
Juhász Réka, Zeke Ildikó Csilla , Balla Csaba és Barta József: Oszcillációs reometria alkalmazása az élelmiszervizsgálatokban |
(4) 226-237 |
Juhász Réka, Zeke Ildikó Csilla, Balla Csaba és Barta József: Oszcillációs reometria alkalmazása az élelmiszervizsgálatokban |
(3) 169-180 |
Juliane Lang, Detert Brinkmann és Brigitte Petersen: QUARISMA – Minőség- és kockázatmenedzsment a hústermelő láncokban |
(4) 219-225 |
Kókai Zoltán: Új Széchenyi Terv projektismertető: Korszerű tananyagok az élelmiszervizsgálatok szolgálatában |
(3) 188-189 |
Magyarország többéves nemzeti élelmiszerlánc-ellenőrzési terve (2010. január 1. - 2014. december 31.) |
(1) 31-64 |
Marion Bonnefille: Élelmiszerek ízoptimalizálása elektronikus nyelv segítségével |
(2) 73-82 |
Miflora M. Gatchalian és Marife Cruz: Érzékszervi minőségmérés egy esettanulmányon keresztül |
(3) 141-155 |
Roger Fenwick: Eurofoodchem XVI. Konferencia Gdanskban: Az élelmiszer¬kémia hozzájárulása az egészségügyhöz |
(3) 181-182 |
Szabó S. András: A radioaktív szennyeződés jelentősége az élelmiszerminőségben, illetve élelmiszerbiztonságban |
(1) 17-23 |
Szigeti Tamás János: Viták a tiltott állatgyógyászati szerekből származó maradékanyagok mérési eredményei körül |
(1) 24-30 |
Török Kitti, Bugyi Zsuzsanna, Hajas Lívia, Adonyi Zsanett és Tömösközi Sándor: Az élelmiszerallergének mérésének lehetőségei ma – kihívások, megoldások, a fejlesztés irányai |
(2) 83-91 |
Angol Királyi Vegyész Társaság Analitikai Módszerek Bizottságának 16A hírlevele: Mi a mintavétel bizonytalansága és ez miért fontos? |
(2) 111-114 |
Angol Királyi Vegyész Társaság Analitikai Módszerek Bizottságának 12. hírlevele: A J-diagram – egyszerű grafikon az analitikai minőségellenőrzésre |
(3) 183-187 |
Angol Királyi Vegyész Társaság Analitikai Módszerek Bizottságának 13. hírlevele: Terminológia – kulcs az analitikai tudomány megértéséhez: 1. rész: Pontosság (Accuracy), Precizitás (Precision) és Bizonytalanság (Uncertainty) |
(4) 238-244 |
Hírek a külföldi élelmiszer-minőségszabályozás eseményeiről |
(1) 65 |
Nemzetközi rendezvénynaptár |
(1) 66 |
Vissza az Élemiszervizsgálati Közlemények honlapjára