Élelmiszervizsgálati Közlemények

2010. évi LVI. kötet tartalomjegyzéke

(kötet) oldal

Amtmann Mária, Csóka Mariann, Nemes Katalin és Korány Kornél: Az aranyvessző virág (Solidago canadensis L.) és méz illatkapcsolata

(2) 96-101

Czipa Nikolett, Borbélyné dr. Varga Mária és Dr. Győri Zoltán: Magyar termelői mézek elemtartalma

(3) 153-163

Farkas József és Beczner Judit: A klímaváltozás lehetséges hatásai az élelmiszer-biztonságra

(4) 219-230

Farkas József és Salgó András: Az élelmiszerbiztonság analitikai kérdései, különös tekintettel a klímaváltozásra

(2) 73-81

Gál Veronika, Szerleticsné Túri Mária, Marthné Schill Judit és Zentai Andrea: Élelmiszerek akrilamidtartalma a monitoring vizsgálati eredmények tükrében

(2) 82-95

Garai Lőrinc, Bálint Mária és Örsi Ferenc: Az A- és E-vitaminok szabvány szerinti HPLC-meghatározási módszerének felülvizsgálata

(1) 5-17

Hódsági Mária, Gelencsér Tímea és Salgó András: A Mixolab technika alkalmazási lehetőségei

(3) 141-152

Ifj. Süllős Gyula: A minőségmenedzsment szerepe a közétkeztetésben – élelmiszer-biztonság, HACCP

(3) 178-189

Könyvismertetés: “Élelmiszerfeldolgozás a háztartásokban”

(2) 112-114

Lásztity Radomir: Élelmiszeranalitika – múlt, jelen, jövő

(4) 209-218

Ősz Csabáné: Újdonságok az élelmiszerkönyvi szabályozásban

(1) 35-41

Panyor Ágota: A globális élelmiszerrendszerek új irányzatai: Élelmiszer- és Agrárgazdasági Világfórum Bostonban

(4) 247-250

Pongráczné Barancsi Ágnes, Tarján Zsuzsanna és Sipos Péter: Extenzográfos minősítés a nemzetközi búzapiacon

(1) 18-23

Szigeti Tamás János: Nitrát- és nitrit-vegyületek jelentősége az élelmiszerekben

(4) 231-246

Szöllősi Dániel, Nemes Katalin, Csóka Mariann, Korány Kornél és Amtmann Mária: A komló és a sör aromajellemzőinek vizsgálata

(2) 102-109

Temesi Ágoston, Biacs Péter és Szente Viktória: A konzervipari termékek és a konzervek fogyasztói értelmezése

(1) 24-24

Várkonyi Gábor: Aktuális agrárpolitikai kérdések: állattenyésztésünk helyzete és kilátásai

(4) 251-254

Várkonyi Gábor: Beszámoló a “III. Magyar Agrárakadémia” rendezvényeiről

(2) 110-111

Várkonyi Gábor: Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó

(1) 42-47

Várkonyi Gábor: HÍR Védjegy Konferencia Budapesten

(3) 190-193

Zentai Andrea: Biszfenol A kockázatának bizonytalanságai

(3) 164-177

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium pályázati felhívása a 2011. évi Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére

(2) 127-132

Megrendelő lap a “XIX. Élelmiszer- és Agrárgazdasági Világfórum Budapesten” című könyvre

(2) 133
(3) 201

2010. évi tartalomjegyzék

(4) 266-270

Útmutató szerzők részére

(1) 64
(4) 268

Megrendelő lap

(1) 65
(4) 269

Hírek a külföldi élelmiszer-minőségszabályozás eseményeiről

(1) 48-63
(2) 115-126
(3) 194-200
(4) 255-266

Nemzetközi rendezvénynaptár

(1) 66
(2) 134
(3) 202
(4) 270

 

Vissza az Élemiszervizsgálati Közlemények honlapjára