Élelmiszervizsgálati Közlemények
2010. évi LVI. kötet tartalomjegyzéke |
(kötet) oldal |
Amtmann Mária, Csóka Mariann, Nemes Katalin és Korány Kornél: Az aranyvessző virág (Solidago canadensis L.) és méz illatkapcsolata |
(2) 96-101 |
Czipa Nikolett, Borbélyné dr. Varga Mária és Dr. Győri Zoltán: Magyar termelői mézek elemtartalma |
(3) 153-163 |
Farkas József és Beczner Judit: A klímaváltozás lehetséges hatásai az élelmiszer-biztonságra |
(4) 219-230 |
Farkas József és Salgó András: Az élelmiszerbiztonság analitikai kérdései, különös tekintettel a klímaváltozásra |
(2) 73-81 |
Gál Veronika, Szerleticsné Túri Mária, Marthné Schill Judit és Zentai Andrea: Élelmiszerek akrilamidtartalma a monitoring vizsgálati eredmények tükrében |
(2) 82-95 |
Garai Lőrinc, Bálint Mária és Örsi Ferenc: Az A- és E-vitaminok szabvány szerinti HPLC-meghatározási módszerének felülvizsgálata |
(1) 5-17 |
Hódsági Mária, Gelencsér Tímea és Salgó András: A Mixolab technika alkalmazási lehetőségei |
(3) 141-152 |
Ifj. Süllős Gyula: A minőségmenedzsment szerepe a közétkeztetésben – élelmiszer-biztonság, HACCP |
(3) 178-189 |
Könyvismertetés: “Élelmiszerfeldolgozás a háztartásokban” |
(2) 112-114 |
Lásztity Radomir: Élelmiszeranalitika – múlt, jelen, jövő |
(4) 209-218 |
Ősz Csabáné: Újdonságok az élelmiszerkönyvi szabályozásban |
(1) 35-41 |
Panyor Ágota: A globális élelmiszerrendszerek új irányzatai: Élelmiszer- és Agrárgazdasági Világfórum Bostonban |
(4) 247-250 |
Pongráczné Barancsi Ágnes, Tarján Zsuzsanna és Sipos Péter: Extenzográfos minősítés a nemzetközi búzapiacon |
(1) 18-23 |
Szigeti Tamás János: Nitrát- és nitrit-vegyületek jelentősége az élelmiszerekben |
(4) 231-246 |
Szöllősi Dániel, Nemes Katalin, Csóka Mariann, Korány Kornél és Amtmann Mária: A komló és a sör aromajellemzőinek vizsgálata |
(2) 102-109 |
Temesi Ágoston, Biacs Péter és Szente Viktória: A konzervipari termékek és a konzervek fogyasztói értelmezése |
(1) 24-24 |
Várkonyi Gábor: Aktuális agrárpolitikai kérdések: állattenyésztésünk helyzete és kilátásai |
(4) 251-254 |
Várkonyi Gábor: Beszámoló a “III. Magyar Agrárakadémia” rendezvényeiről |
(2) 110-111 |
Várkonyi Gábor: Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó |
(1) 42-47 |
Várkonyi Gábor: HÍR Védjegy Konferencia Budapesten |
(3) 190-193 |
Zentai Andrea: Biszfenol A kockázatának bizonytalanságai |
(3) 164-177 |
A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium pályázati felhívása a 2011. évi Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére |
(2) 127-132 |
Megrendelő lap a “XIX. Élelmiszer- és Agrárgazdasági Világfórum Budapesten” című könyvre |
(2) 133 |
2010. évi tartalomjegyzék |
(4) 266-270 |
Útmutató szerzők részére |
(1) 64 |
Megrendelő lap |
(1) 65 |
Hírek a külföldi élelmiszer-minőségszabályozás eseményeiről |
(1) 48-63 |
Nemzetközi rendezvénynaptár |
(1) 66 |
Vissza az Élemiszervizsgálati Közlemények honlapjára