Élelmiszervizsgálati Közlemények
2009. évi LV. kötet tartalomjegyzéke |
(kötet) oldal |
Angol Királyi Vegyész Társaság Analitikai Módszerek Bizottságának 5. hírlevele: Mit tegyünk a kimutatási határ alatti eredményekkel? A jelentéktelen jelentése |
(1) 53 |
Bardóczy Viola és Mészáros Tamás: Aptamerek – az antitestek lehetséges alternatívái |
(2) 105 |
Barna Mária, Pálfi Erzsébet és Horváth Zoltánné: A táplálékallergiás fogyasztók táplálkozási biztonsága közös ügy |
(2) 83 |
Beszámoló “Az IAMA Élelmiszer- és Agrárgazdasági Világfórum előkészületei és a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj 2009 nyertesei” című rendezvényről (Várkonyi Gábor) |
(2) 117 |
Beszámoló a “Minőségmenedzsment az élelmiszeriparban, 2008” konferenciáról |
(1) 58 |
Beszámoló a Hungalimentaria 2009 rendezvényről (Szigeti Tamás János) |
(4) 229 |
Beszámoló az “Élelmiszer- és Agrárgazdasági Világfórum Budapesten” című rendezvényről (Molnár Pál) |
(3) 181 |
Cseh Júlia és Szeitzné Szabó Mária: Élelmiszerlánc-terrorizmus: kockázat és felkészülés |
(3) 149 |
Gelencsér Tímea és Salgó András: A glikémiás index fogalma és in vitro meghatározási lehetőségei |
(3) 141 |
Gelencsér Tímea és Salgó András: A glikémiás index fogalma és in vivo meghatározási lehetőségei |
(4) 220 |
Gönczy Árpád emlékére |
(4) 227 |
Lásztity Radomir: Természetes antioxidánsok antioxidatív hatásának meghatározása |
(4) 209 |
Minőségmenedzsment az élelmiszeriparban, 2009 (Várkonyi Gábor) |
(4) 232 |
Nótári Márta: A Dél-alföld kertészeti hungarikum termékeinek fogyasztói attitűd vizsgálata |
(1) 28 |
Popovics Anett: Európai trendek a különleges minőségű élelmiszerek iránti fogyasztói magatartásban |
(1) 5 |
Szabó Erzsébet: Eredet- és minőségjelzők szerepe a marketingkommunikációban |
(1) 43 |
Szabó S. András és László Péter: Az élelmiszerfizikai vizsgálatok jelentősége az élelmiszerek minősítésében |
(3) 166 |
Szakály Zoltán, Szente Viktória, Szigeti Orsolya és Polereczki Zsolt: A hagyományos magyar élelmiszerek fogyasztói megítélése, különös tekintettel a magyar szürke marha és mangalica termékekre |
(1) 9 |
Szeitzné Szabó Mária: Új utak a kockázatbecslésben |
(2) 73 |
Szerleticsné Túri Mária, Ácsné Kovacsics Loréna, Szeitzné Szabó Mária és Búza László: Arzén élelmiszerekben |
(3) 170 |
Hírek a külföldi élelmiszer-minőségszabályozás eseményeiről |
(1) 63 |
Könyvismertetések |
(3) 199 |
Megrendelő lap |
(4) 269 |
Nemzetközi rendezvénynaptár |
(1) 66 |
Útmutató szerzők részére |
(3) 201 |
Vissza az Élemiszervizsgálati Közlemények honlapjára