Élelmiszervizsgálati Közlemények

2009. évi LV. kötet tartalomjegyzéke

(kötet) oldal

Angol Királyi Vegyész Társaság Analitikai Módszerek Bizottságának 5. hírlevele: Mit tegyünk a kimutatási határ alatti eredményekkel? A jelentéktelen jelentése

(1) 53

Bardóczy Viola és Mészáros Tamás: Aptamerek – az antitestek lehetséges alternatívái

(2) 105

Barna Mária, Pálfi Erzsébet és Horváth Zoltánné: A táplálékallergiás fogyasztók táplálkozási biztonsága közös ügy

(2) 83

Beszámoló “Az IAMA Élelmiszer- és Agrárgazdasági Világfórum előkészületei és a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj 2009 nyertesei” című rendezvényről (Várkonyi Gábor)

(2) 117

Beszámoló a “Minőségmenedzsment az élelmiszeriparban, 2008” konferenciáról

(1) 58

Beszámoló a Hungalimentaria 2009 rendezvényről (Szigeti Tamás János)

(4) 229

Beszámoló az “Élelmiszer- és Agrárgazdasági Világfórum Budapesten” című rendezvényről (Molnár Pál)

(3) 181

Cseh Júlia és Szeitzné Szabó Mária: Élelmiszerlánc-terrorizmus: kockázat és felkészülés

(3) 149

Gelencsér Tímea és Salgó András: A glikémiás index fogalma és in vitro meghatározási lehetőségei

(3) 141

Gelencsér Tímea és Salgó András: A glikémiás index fogalma és in vivo meghatározási lehetőségei

(4) 220

Gönczy Árpád emlékére

(4) 227

Lásztity Radomir: Természetes antioxidánsok antioxidatív hatásának meghatározása

(4) 209

Minőségmenedzsment az élelmiszeriparban, 2009 (Várkonyi Gábor)

(4) 232

Nótári Márta: A Dél-alföld kertészeti hungarikum termékeinek fogyasztói attitűd vizsgálata

(1) 28

Popovics Anett: Európai trendek a különleges minőségű élelmiszerek iránti fogyasztói magatartásban

(1) 5

Szabó Erzsébet: Eredet- és minőségjelzők szerepe a marketingkommunikációban

(1) 43

Szabó S. András és László Péter: Az élelmiszerfizikai vizsgálatok jelentősége az élelmiszerek minősítésében

(3) 166

Szakály Zoltán, Szente Viktória, Szigeti Orsolya és Polereczki Zsolt: A hagyományos magyar élelmiszerek fogyasztói megítélése, különös tekintettel a magyar szürke marha és mangalica termékekre

(1) 9

Szeitzné Szabó Mária: Új utak a kockázatbecslésben

(2) 73

Szerleticsné Túri Mária, Ácsné Kovacsics Loréna, Szeitzné Szabó Mária és Búza László: Arzén élelmiszerekben

(3) 170

Hírek a külföldi élelmiszer-minőségszabályozás eseményeiről

(1) 63
(2) 122
(3) 185
(4) 249

Könyvismertetések

(3) 199

Megrendelő lap

(4) 269

Nemzetközi rendezvénynaptár

(1) 66
(2) 134
(3) 202
(4) 270

Útmutató szerzők részére

(3) 201
(4) 268

 

Vissza az Élemiszervizsgálati Közlemények honlapjára