Élelmiszervizsgálati Közlemények
2008. évi LIV. kötet tartalomjegyzéke |
(kötet) oldal |
A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium pályázati felhívása a 2009. évi Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére |
(2) 129 |
A hatósági élelmiszer-minőségellenőrzés 2007. évi tevékenysége és főbb megállapításai |
(4) 209 |
A Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal hírei |
(Ksz) 127 |
Angol Királyi Vegyész Társaság Analitikai Módszerek Bizottságának 15. hírlevele: Reális-e a bizonytalansági becslésem? |
(3) 180 |
Angol Királyi Vegyész Társaság Analitikai Módszerek Bizottságának 17. hírlevele: A csodálatos Horwitz függvény |
(4) 218 |
Biró György: A táplálkozás jelentősége a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és kialakulásában – irodalmi áttekintés |
(2) 73 |
Biró György: Eljárások és módszerek a magyarországi lakosság tápanyagbevitelének meghatározására a táplálékkal bevitt xenobiotikum terhelés becsléséhez |
(1) 5 |
Bognár A. és Piekarski J.: Vezérfonal az ételek tápanyag-összetételének kiszámításához |
(1) 23 |
Bognár Antal és Molnár Pál: Melegételek minősége különböző elkészítési eljárások alkalmazásával |
(1) 46 |
Codex irányelvek és módszerek a biotechnológiai eredetű élelmiszerek elemzésének validálására és minőségellenőrzésére |
(2) 110 |
Élelmiszerek tápanyagainak jelölése: az USA előírások és a Codex irányelvek összehasonlítása |
(2) 93 |
Farkas József és Mohácsiné Farkas Csilla: Analitikai technikák az élelmiszerek mikrobás szennyezettségének gyors vizsgálatára |
(Ksz) 101 |
Fehér Ágnes: A mikrobiológiai élelmiszerbiztonság tükröződése a hazai élelmiszer eredetű megbetegedések alakulásában |
(Ksz) 43 |
Hírek a külföldi élelmiszer-minőségszabályozás eseményeiről |
(1) 64 |
Hírek a külföldi élelmiszer-minőségszabályozás eseményeiről |
(2) 123 |
Hírek a külföldi élelmiszer-minőségszabályozás eseményeiről |
(3) 186 |
Hírek a külföldi élelmiszer-minőségszabályozás eseményeiről |
(4) 224 |
Kókai Zoltán: Az érzékszervi minőség fogyasztói megítélésének mérése standard mutatószámmal |
(3) 141 |
Kovács Zoltán, Kántor Dávid Balázs és Fekete András: Gyümölcslevek minőségi jellemzése elektronikus nyelvvel |
(3) 151 |
Krisztalovics Katalin, Szentgáliné Csórián Erzsébet, Mezey Imréné: Élelmiszer-fogyasztás révén is terjedni képes fertőző betegségek előfordulása és hazai adatgyűjtési rendszere |
(Ksz) 60 |
Külföldi rendezvénynaptár |
(1) 66 |
Külföldi rendezvénynaptár |
(2) 134 |
Külföldi rendezvénynaptár |
(4) 270 |
Nógrády Noémi, Imre Ariel, Kostyák Ágnes, Pászti Judit és Nagy Béla: Humán és brojler csirke eredetű Salmonella Infantis törzsek antibiotikumrezisztenciája és klonalitása |
(Ksz) 90 |
Ősz Csabáné és Kelemen Gábor: 3 év – 13 díjazott vállalkozás: A Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj jelene és jövője |
(1) 60 |
Sipos László, Kókai Zoltán, Hunek Klára és Papp Eszter: Ásványvizek érzékszervi minőségének vizsgálata ProfiSens szoftver alkalmazásával |
(3) 163 |
Sréterné Lancz Zsuzsanna, Frankovicsné Adrián Erzsébet, Fekete Attila, Kissné Fias Krisztina: Állati eredetű élelmiszerek mikrobiológiai biztonsága Magyarországon |
(Ksz) 78 |
Szabó S. András: Izfelismerő képesség vizsgálata sós (nátriumklorid) ízre citromsav jelenlétében |
(3) 173 |
Szeitzné Szabó Mária, Krisztalovics Katalin, Sréterné Lancz Zsuzsa, Fehér Ágnes, Cseh Júlia: Magyarország mikrobiológiai élelmiszer-biztonsági helyzete |
(Ksz) 7 |
Szeitzné Szabó Mária: Élelmiszer eredetű lisztéria fertőzések megelőzése az élelmiszerláncban |
(Ksz) 114 |
Szeitzné Szabó Mária: Előszó – Mikrobiológiai élelmiszerbiztonság napjainkban |
(Ksz) 5 |
2008. évi tartalomjegyzék |
(4) 268 |
(Ksz)
"Mikrobiológiai Élelmiszerbiztonság" különszámVissza az Élemiszervizsgálati Közlemények honlapjára