Élelmiszervizsgálati Közlemények

2008. évi LIV. kötet tartalomjegyzéke

(kötet) oldal

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium pályázati felhívása a 2009. évi Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére

(2) 129

A hatósági élelmiszer-minőségellenőrzés 2007. évi tevékenysége és főbb megállapításai

(4) 209

A Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal hírei

(Ksz) 127

Angol Királyi Vegyész Társaság Analitikai Módszerek Bizottságának 15. hírlevele: Reális-e a bizonytalansági becslésem?

(3) 180

Angol Királyi Vegyész Társaság Analitikai Módszerek Bizottságának 17. hírlevele: A csodálatos Horwitz függvény

(4) 218

Biró György: A táplálkozás jelentősége a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és kialakulásában – irodalmi áttekintés

(2) 73

Biró György: Eljárások és módszerek a magyarországi lakosság tápanyagbevitelének meghatározására a táplálékkal bevitt xenobiotikum terhelés becsléséhez

(1) 5

Bognár A. és Piekarski J.: Vezérfonal az ételek tápanyag-összetételének kiszámításához

(1) 23

Bognár Antal és Molnár Pál: Melegételek minősége különböző elkészítési eljárások alkalmazásával

(1) 46

Codex irányelvek és módszerek a biotechnológiai eredetű élelmiszerek elemzésének validálására és minőségellenőrzésére

(2) 110

Élelmiszerek tápanyagainak jelölése: az USA előírások és a Codex irányelvek összehasonlítása

(2) 93

Farkas József és Mohácsiné Farkas Csilla: Analitikai technikák az élelmiszerek mikrobás szennyezettségének gyors vizsgálatára

(Ksz) 101

Fehér Ágnes: A mikrobiológiai élelmiszerbiztonság tükröződése a hazai élelmiszer eredetű megbetegedések alakulásában

(Ksz) 43

Hírek a külföldi élelmiszer-minőségszabályozás eseményeiről

(1) 64

Hírek a külföldi élelmiszer-minőségszabályozás eseményeiről

(2) 123

Hírek a külföldi élelmiszer-minőségszabályozás eseményeiről

(3) 186

Hírek a külföldi élelmiszer-minőségszabályozás eseményeiről

(4) 224

Kókai Zoltán: Az érzékszervi minőség fogyasztói megítélésének mérése standard mutatószámmal

(3) 141

Kovács Zoltán, Kántor Dávid Balázs és Fekete András: Gyümölcslevek minőségi jellemzése elektronikus nyelvvel

(3) 151

Krisztalovics Katalin, Szentgáliné Csórián Erzsébet, Mezey Imréné: Élelmiszer-fogyasztás révén is terjedni képes fertőző betegségek előfordulása és hazai adatgyűjtési rendszere

(Ksz) 60

Külföldi rendezvénynaptár

(1) 66

Külföldi rendezvénynaptár

(2) 134

Külföldi rendezvénynaptár

(4) 270

Nógrády Noémi, Imre Ariel, Kostyák Ágnes, Pászti Judit és Nagy Béla: Humán és brojler csirke eredetű Salmonella Infantis törzsek antibiotikumrezisztenciája és klonalitása

(Ksz) 90

Ősz Csabáné és Kelemen Gábor: 3 év – 13 díjazott vállalkozás: A Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj jelene és jövője

(1) 60

Sipos László, Kókai Zoltán, Hunek Klára és Papp Eszter: Ásványvizek érzékszervi minőségének vizsgálata ProfiSens szoftver alkalmazásával

(3) 163

Sréterné Lancz Zsuzsanna, Frankovicsné Adrián Erzsébet, Fekete Attila, Kissné Fias Krisztina: Állati eredetű élelmiszerek mikrobiológiai biztonsága Magyarországon

(Ksz) 78

Szabó S. András: Izfelismerő képesség vizsgálata sós (nátriumklorid) ízre citromsav jelenlétében

(3) 173

Szeitzné Szabó Mária, Krisztalovics Katalin, Sréterné Lancz Zsuzsa, Fehér Ágnes, Cseh Júlia: Magyarország mikrobiológiai élelmiszer-biztonsági helyzete

(Ksz) 7

Szeitzné Szabó Mária: Élelmiszer eredetű lisztéria fertőzések megelőzése az élelmiszerláncban

(Ksz) 114

Szeitzné Szabó Mária: Előszó – Mikrobiológiai élelmiszerbiztonság napjainkban

(Ksz) 5

2008. évi tartalomjegyzék

(4) 268

(Ksz) "Mikrobiológiai Élelmiszerbiztonság" különszám
 

Vissza az Élemiszervizsgálati Közlemények honlapjára