Élelmiszervizsgálati Közlemények
2007. évi LIII. kötet tartalomjegyzéke |
(kötet) oldal |
A hatósági élelmiszerellenőrzés 2006. évi tevékenysége és megállapításai |
(4) 201 |
Ácsné Kovacsics Loréna és Búza László: Mikotoxin vizsgálati eredmények a hazai élelmiszerekben |
(Ksz) 83 |
Ambrus Árpád: A mintavételezés és a mérés bizonytalansága a mikotoxinok meghatározásánál |
(Ksz) 5 |
Angol Királyi Vegyész Társaság Analitikai Módszerek Bizottságának 11. hírlevele: A jártasságvizsgálatok során kapott pontszámok megértése és felhasználása |
(1) 52 |
Angol Királyi Vegyész Társaság Analitikai Módszerek Bizottságának 7. hírlevele: Nitrogén faktorok |
(2) 103 |
Bagdi Gyula és Stumpf Imre: Tejzsír- és kakaóvaj-alapú élelmiszerekben kókuszolaj, pálmaolaj és hidrogénezett olajok kimutatása és mennyiségi meghatározása |
(2) 100 |
Balázs Gábor, Nádosi Márta és Tömösközi Sándor: Lab-on-a-chip technika alkalmazása búzafehérje vizsgálatokban |
(3) 135 |
Bánáti Diána: Mikotoxinok: Kockázat-kommunikáció és a fogyasztók kockázat-érzékelése |
(Ksz) 87 |
Beszámolók élelmiszertudományi és -minőségügyi rendezvényekről |
(2) 111 |
Bihari Edit: Fitoszterolok (fitoszterinek), mint új élelmiszer-összetevők |
(3) 174 |
Boross Ferenc és Tóth Tiborné: A magyar almalé-sűrítmények vizsgálata |
(2) 88 |
Bücking, M. és Steinhart, H.: Különböző tejadalékok hatása kávéitalok aromájának felszabadulására |
(2) 95 |
Csóka Mariann és Majoros Emese Luca: A friss és aszalt kajszibarack illattulajdonságainak összehasonlítása GC-MS módszerrel |
(2) 83 |
Csóka Mariann, Szabó S. András, Varga Lajos, Ágoston Réka és Mohácsiné Farkas Csilla: Hosszú ideig tárolt, házi készítésű aszalványok vizsgálata |
(2) 79 |
Dalmadi István, Seregély Zsolt, Kaffka Károly, Farkas József: Néhány többváltozós kemometriai módszer alkalmazása műszeres analitikai vizsgálatok értékelésére |
(4) 222 |
Édesítőszerek a tejtermékekben |
(4) 243 |
Győri Zoltán és Ungai Diána: Az élelmiszertudományi képzés fejlődése a Debreceni Egyetemen |
(1) 8 |
Hírek a külföldi élelmiszer-minőségszabályozás eseményeiről |
(1) 61 |
Kétszeri Dávid: RFID (EPC) – A legújabb technológia az élelmiszerek nyomonkövetésére |
(1) 13 |
Külföldi rendezvénynaptár |
(1) 64 |
Lásztity Radomír: Új irányzatok a vitaminanalitikában |
(1) 3 |
Márta Dóra: Immunanalitikai módszerek a gliadin, mint búza allergén kimutatására |
(3) 166 |
Marthné Schill Judit, Debreczeni Lajos, Dömsödi József és Kereszturi József: Mikotoxinok előfordulása takarmányokban |
(Ksz) 93 |
Mesterházy Ákos: Mikotoxinok a gabonatermesztésben: az élelmiszerbiztonsági kihívás |
(Ksz) 38 |
Mezei Melinda: A minőségbiztosítás és lehetőségeinek ismerete a magyar kertészek körében |
(1) 45 |
Nótári Márta: A reklámok szerepe a biztonságos speciális magyar élelmiszerek marketingkommunikációjában |
(1) 37 |
Ősz Csabáné: Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj 2007. |
(2) 107 |
Sipos Péter, Tóth Árpád, Pongráczné Barancsi Ágnes és Győri Zoltán: A búzaliszt reológiai vizsgálata különböző módszerekkel |
(3) 145 |
Sohár Pálné: Mikotoxinok az élelmiszerláncban |
(Ksz) 60 |
Szabó Erika és Szeitzné Szabó Mária: Mikotoxinok az Európai Unió Gyors Veszélyjelző Rendszerében |
(Ksz) 68 |
Szabó S. András, Tolnay Pál és Szabó Gábor: Chio Chips termékek összehasonlító érzékszervi vizsgálata |
(4) 239 |
Szeitzné Szabó Mária, Vanyur Rozália és Szabó István: A paprika mikotoxin-tartalma egészségügyi kockázatának becslése a magyarországi aflatoxin és ochratoxin vizsgálatok alapján |
(Ksz) 19 |
Szeitzné Szabó Mária: Előszó |
(Ksz) 3 |
Tom Fearna és Michael Thompson: Az “elégséges homogenitás” új vizsgálati módszere |
(2) 69 |
Tóth Árpád, Sipos Péter és Győri Zoltán: Őszi búzafajták alveográfos minősítésének jelentősége aszályos, csapadékos és átlagos időjárási körülmények között |
(3) 156 |
Varga Ildikó: Mikotoxinok import élelmiszerekben – Import kontroll |
(Ksz) 49 |
W. Verbeke: Az élelmiszer kockázatokra adott fogyasztói reakciók és a kommunikáció |
(1) 26 |
(Ksz)
"Mikotoxin" különszámVissza az Élemiszervizsgálati Közlemények honlapjára