Élelmiszervizsgálati Közlemények

2007. évi LIII. kötet tartalomjegyzéke

(kötet) oldal

A hatósági élelmiszerellenőrzés 2006. évi tevékenysége és megállapításai

(4) 201

Ácsné Kovacsics Loréna és Búza László: Mikotoxin vizsgálati eredmények a hazai élelmiszerekben

(Ksz) 83

Ambrus Árpád: A mintavételezés és a mérés bizonytalansága a mikotoxinok meghatározásánál

(Ksz) 5

Angol Királyi Vegyész Társaság Analitikai Módszerek Bizottságának 11. hírlevele: A jártasságvizsgálatok során kapott pontszámok megértése és felhasználása

(1) 52

Angol Királyi Vegyész Társaság Analitikai Módszerek Bizottságának 7. hírlevele: Nitrogén faktorok

(2) 103

Bagdi Gyula és Stumpf Imre: Tejzsír- és kakaóvaj-alapú élelmiszerekben kókuszolaj, pálmaolaj és hidrogénezett olajok kimutatása és mennyiségi meghatározása

(2) 100

Balázs Gábor, Nádosi Márta és Tömösközi Sándor: Lab-on-a-chip technika alkalmazása búzafehérje vizsgálatokban

(3) 135

Bánáti Diána: Mikotoxinok: Kockázat-kommunikáció és a fogyasztók kockázat-érzékelése

(Ksz) 87

Beszámolók élelmiszertudományi és -minőségügyi rendezvényekről

(2) 111

Bihari Edit: Fitoszterolok (fitoszterinek), mint új élelmiszer-összetevők

(3) 174

Boross Ferenc és Tóth Tiborné: A magyar almalé-sűrítmények vizsgálata

(2) 88

Bücking, M. és Steinhart, H.: Különböző tejadalékok hatása kávéitalok aromájának felszabadulására

(2) 95

Csóka Mariann és Majoros Emese Luca: A friss és aszalt kajszibarack illattulajdonságainak összehasonlítása GC-MS módszerrel

(2) 83

Csóka Mariann, Szabó S. András, Varga Lajos, Ágoston Réka és Mohácsiné Farkas Csilla: Hosszú ideig tárolt, házi készítésű aszalványok vizsgálata

(2) 79

Dalmadi István, Seregély Zsolt, Kaffka Károly, Farkas József: Néhány többváltozós kemometriai módszer alkalmazása műszeres analitikai vizsgálatok értékelésére

(4) 222

Édesítőszerek a tejtermékekben

(4) 243

Győri Zoltán és Ungai Diána: Az élelmiszertudományi képzés fejlődése a Debreceni Egyetemen

(1) 8

Hírek a külföldi élelmiszer-minőségszabályozás eseményeiről

(1) 61
(2) 122
(3) 182
(4) 247
(Ksz) 99

Kétszeri Dávid: RFID (EPC) – A legújabb technológia az élelmiszerek nyomonkövetésére

(1) 13

Külföldi rendezvénynaptár

(1) 64
(2) 130
(3) 196
(4) 262

Lásztity Radomír: Új irányzatok a vitaminanalitikában

(1) 3

Márta Dóra: Immunanalitikai módszerek a gliadin, mint búza allergén kimutatására

(3) 166

Marthné Schill Judit, Debreczeni Lajos, Dömsödi József és Kereszturi József: Mikotoxinok előfordulása takarmányokban

(Ksz) 93

Mesterházy Ákos: Mikotoxinok a gabonatermesztésben: az élelmiszerbiztonsági kihívás

(Ksz) 38

Mezei Melinda: A minőségbiztosítás és lehetőségeinek ismerete a magyar kertészek körében

(1) 45

Nótári Márta: A reklámok szerepe a biztonságos speciális magyar élelmiszerek marketingkommunikációjában

(1) 37

Ősz Csabáné: Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj 2007.

(2) 107

Sipos Péter, Tóth Árpád, Pongráczné Barancsi Ágnes és Győri Zoltán: A búzaliszt reológiai vizsgálata különböző módszerekkel

(3) 145

Sohár Pálné: Mikotoxinok az élelmiszerláncban

(Ksz) 60

Szabó Erika és Szeitzné Szabó Mária: Mikotoxinok az Európai Unió Gyors Veszélyjelző Rendszerében

(Ksz) 68

Szabó S. András, Tolnay Pál és Szabó Gábor: Chio Chips termékek összehasonlító érzékszervi vizsgálata

(4) 239

Szeitzné Szabó Mária, Vanyur Rozália és Szabó István: A paprika mikotoxin-tartalma egészségügyi kockázatának becslése a magyarországi aflatoxin és ochratoxin vizsgálatok alapján

(Ksz) 19

Szeitzné Szabó Mária: Előszó

(Ksz) 3

Tom Fearna és Michael Thompson: Az “elégséges homogenitás” új vizsgálati módszere

(2) 69

Tóth Árpád, Sipos Péter és Győri Zoltán: Őszi búzafajták alveográfos minősítésének jelentősége aszályos, csapadékos és átlagos időjárási körülmények között

(3) 156

Varga Ildikó: Mikotoxinok import élelmiszerekben – Import kontroll

(Ksz) 49

W. Verbeke: Az élelmiszer kockázatokra adott fogyasztói reakciók és a kommunikáció

(1) 26

(Ksz) "Mikotoxin" különszám
 

Vissza az Élemiszervizsgálati Közlemények honlapjára